Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Ο Βασίλης Κεκάτος υπογράφει τις "ευχές" του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Βασίλης Κεκάτος υπογράφει τις "ευχές" του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Βασίλης Κεκάτος με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών

O βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους για την ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών Βασίλης Κεκάτος ανέλαβε να υπογράψει τέσσερα σποτ για τη φετινή, επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που γιορτάζει τα 60 του χρόνια. Είναι τέσσερα κινηματογραφικά σποτ, συγκινητικά και τρυφερά, που θα υποδέχονται τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

«Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία» αναφέρει ο σκηνοθέτης για τη δουλειά του. Στα σποτ που γύρισε όλοι οι πρωταγωνιστές του εύχονται και δέχονται χρόνια πολλά. Και συνεχίζει: «Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα, κάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μού δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω, έστω και για μερικές στιγμές».

Ο Κεφαλλονίτης Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε το 1991 και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Το 2014 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος», η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας. Διεθνώς αναγνωρίστηκε με την ταινία «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν», η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας αλλά και στις Νύχτες Πρεμιέρας. Τέλος, ο Βασίλης Κεκάτος είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival, του καλοκαιρινού φεστιβάλ που μετατρέπει παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία της Κεφαλλονιάς σε χώρους προβολής ταινιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL