Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Ένας "Ιρλανδός" που εντυπωσιάζει με υπογραφή Μάρτιν Σκορσέζε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας "Ιρλανδός" που εντυπωσιάζει με υπογραφή Μάρτιν Σκορσέζε

"Ο Ιρλανδός" του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε "επιστρέφει" με τον "Ιρλανδό", τη νέα του ταινία, παραγωγής Netflix, που ήδη προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου όπου προβλήθηκε. Οι κριτικοί τη χαρακτηρίζουν "τη σημαντικότερη ταινία του Σκορσέζε εδώ και τριάντα χρόνια".

Ο ήρωάς του Φρανκ Σιράν επιστρέφει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιάνει δουλειά ως οδηγός φορτηγού. Θα γνωρίσει τον μαφιόζο Ράσελ Μπαφαλίνο και θα γίνει το πρωτοπαλίκαρο κι ο εκτελεστής του, με το παρατσούκλι «ο Ιρλανδός», λόγω της καταγωγής του. Από τον Μπαφαλίνο θα φτάσει στον "εργατοπατέρα" Τζίμι Χόφα, διαβόητο για τη σύνδεση του συνδικαλισμού με το οργανωμένο έγκλημα... Θα γίνει το δεξί χέρι και προσωπικός φίλος του Χόφα για πάνω από 15 χρόνια.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επανέλαβε τα όσα είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του για τις ταινίες με υπερήρωες, ότι "δεν είναι κινηματογράφος", αλλά "μετατρέπουν το σινεμά σε θεματικό πάρκο... είναι σαν εισβολή. Το να βλέπεις αυτές τις ταινίες είναι διαφορετική εμπειρία από αυτή που αποκομίζει ο θεατής οποιασδήποτε άλλης ταινίας. Οι υπεύθυνοι των αιθουσών πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα στον αφηγηματικό κινηματογράφο να φτάνει στο κοινό…".

Ο Σκορσέζε μίλησε και για τη συνεργασία του για μια ακόμη φορά με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο (πρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με τους Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι):

"Από την τελευταία μας συνεργασία, το ‘Καζίνο’, έχουν περάσει 24 χρόνια. Συζητούσαμε σχέδια για ταινίες που θα αποτελούσαν ερέθισμα για εμάς, φτάναμε κοντά, αλλά τελικά κάτι πήγαινε στραβά και τα σχέδια δεν προχωρούσαν... Το 2007 ήμασταν έτοιμοι να γυρίσουμε μία ταινία που στηριζόταν σ' ένα άλλο βιβλίο για τη ζωή και το έργο ενός μαφιόζου του Σαν Ντιέγκο, το ‘The Winter of Frankie Machine’, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό το σχέδιο προχώρησε".

Μίλησε ακόμη για τη συνεργασία του με τη Netflix, που είναι παραγωγός στον "Ιρλανδό", λέγοντας πως η συνδρομητική πλατφόρμα είναι "μια επανάσταση" στον χώρο του κινηματογράφου, συγκρίνοντάς την με την έλευση του ήχου... Πρόσθεσε πως η ψηφιακή πλατφόρμα τού παραχώρησε πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία και ότι, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το συμβόλαιο που υπέγραψαν, η ταινία θα προβληθεί πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα μήνα προτού παρουσιαστεί στο Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL