Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εξελέγη ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εξελέγησαν επίσης για το διοικητικό συμβούλιο οι...

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εξελέγη ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εξελέγησαν επίσης για το διοικητικό συμβούλιο οι σκηνοθέτες Σύλλας Τζουμέρκας, Νίκος Πάστρας, Ελίνα Ψύκου, οι παραγωγοί Ελένη Κοσσυφίδου, Γιώργος Τσούργιαννης και ο διευθυντής φωτογραφίας Σίμος Σαρκετζής.

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και κινηματογράφο στο American Film Institute στο Λος Άντζελες, όπου έζησε έξι χρόνια, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Πρώτη του κινηματογραφική δουλειά, σε συνεργασία με τον Σάκη Μανιέτη, το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ «Μέγαρα» (1974), που συμμετείχε σε εννέα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, γύρισε τις ταινίες μυθοπλασίας «Ξαφνικός έρωτας» (1984), «Άντε γεια» (1991), "Πίσω πόρτα" (2000) και "Ο εχθρός μου" (2013).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ιδρύθηκε στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου του 2009, με στόχο να ενώσει τους ανθρώπους του κινηματογράφου, όλους όσοι διαμορφώνουν το κινηματογραφικό τοπίο της χώρας μας. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής, εκπονώντας μελέτες και σχέδια δράσης για τη βελτίωση της εθνικής πολιτικής για τον κινηματογράφο. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, διοργανώνοντας ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για επαγγελματίες καθώς και εργαστήρια/σεμινάρια που απευθύνονται σε σπουδαστές και σινεφίλ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο