Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γαβράς και Κοτζαμάνη στο Φεστιβάλ Βενετίας

  Στο Φεστιβάλ της Βενετίας θα κάνει την πρεμιέρα της εκτός διαγωνιστικού τμήματος η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά "Ενήλικοι στο δωμάτιο", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και...

 

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας θα κάνει την πρεμιέρα της εκτός διαγωνιστικού τμήματος η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά "Ενήλικοι στο δωμάτιο", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφηγείται το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ταινία, σύμφωνα με τον δημιουργό της, είναι "η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων στο Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή", όπως χαρακτηριστικά λέει ο Κώστας Γαβράς για την ταινία του, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τη συμμετοχής πολλών Ελλήνων ηθοποιών.

Ωστόσο η συμμετοχή του σπουδαίου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δεν αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία στη Μόστρα, αφού συμμετέχει, επίσης εκτός συναγωνισμού, και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με την μεσαίου μήκους ταινία της “Ηλεκτρικός κύκνος”. Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις όπως των Καννών και του Βερολίνου.

"Τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του" χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού τη συμμετοχή τους στο φετινό διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις