Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Four no reason» στη σκηνή του θεάτρου «Άλφα.Ιδέα»

Δευτέρα 13 και Κυριακή 19 Μαΐου - Και οι δύο παραστάσεις ξεκινούν στις 21:15 στη σκηνή του «Άλφα.Ιδέα»

Την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New_ton Company παρουσιάζει για πρώτη φορά Η Νάντια Παλαιολόγου, στη σκηνή του «Άλφα.Ιδέα» με τίτλο «four no reason».

To «four no reason» είναι ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte. Το δρώμενο βασίζεται σε στοιχεία από το συνολικό έργο του Magritte αλλά και από την προσωπική του ζωή, σε μια προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπες ματιές με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό.

Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte που δανείζεται το «four no reason», για να δημιουργήσει ένα φαντασιακό σκηνικό προκαλώντας το θεατή να δει αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπει από μπροστά.

Η πρώτη εκδοχή του «four no reason» επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0 και παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως «work in progress». To Νοέμβριου του 2018 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στo πλαίσιo του προγράμματος «Ανοιχτές Πόρτες».

Στο θέατρο «Άλφα.Ιδέα» και για δύο μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται η τελική και ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου, σε ένα μοναδικό εικαστικό χοροθεατρικό ταξίδι.

Συντελεστές:

Σύλληψη / χορογραφία / σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου
Ερμηνεύουν: Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου, Χρήστος Τζιάτζιος
Sound Design: The little thieves Μάριος Κλεφτάκης – Βασίλης Κλεφτάκης
Μελέτη φωτισμού: Δημήτρης Κουτάς
Trailer παράστασης: Σοφοκλής Μπιμπής
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Τζίφας xristosxristost@gmail.com

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις