Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / Στη Χρύσα Σπηλιώτη αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / Στη Χρύσα Σπηλιώτη αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με ένα αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την επόμενη Τετάρτη 27 του μηνός στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (9.15 μ.μ.). Ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός, η Χρύσα Σπηλιώτη, που χάθηκε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι, ανέπτυξε πολύπλευρα τα ταλέντα της. Υπήρξε, δε μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ από το 2015 έως το 2018, ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

"Ταλαντούχα, χαρισματική, δημιουργική και πάντα χαμογελαστή, σκόρπισε με την απώλειά της απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο που υπηρέτησε, αγάπησε και διακρίθηκε. Όλοι εμείς, που τη γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά της και συνεργαστήκαμε μαζί της, αφιερώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στον ωραίο, φωτεινό και μοναδικό αυτόν άνθρωπο. Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και θυμόμαστε τη Χρύσα Σπηλιώτη, που παραμένει κοντά μας μέσα από το συγγραφικό έργο της" σημειώνει το ΚΘΒΕ.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου, φίλη και συνεργάτης της Χρύσας Σπηλιώτη, θα προλογίσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσει ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ίδια, με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που καταγράφουν την πορεία της Χρύσας Σπηλιώτη στην ελληνική θεατρική σκηνή.

Στην αφιερωματική εκδήλωση ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν σκηνές από τα θεατρικά έργα της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», «Σκοτσέζικο ντους», «Αγκά... σφί... και φί...», «Με διαφορά στήθους», «Φωτιά και νερό», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Το μάτι της τίγρης», «Πόρτες», «Η αληθινή σου ιστορία;» και «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Μελίνας Αποστολίδου και του Σαμψών Φύτρου.

"Κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου το θέατρο γιορτάζεται από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θέλει να μιλήσει για έναν άνθρωπο μόνο. Έναν άνθρωπο πολύ δικό του. Θέλει να τιμήσει τη Χρύσα Σπηλιώτη παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τα έργα της" σημειώνουν οι Μαρία Μπαγανά, Μελίνα Αποστολίδου και Σαμψων Φύτρος παραπέμποντας στο απόσπασμα από το μήνυμα που απηύθυνε ο Sultan Bin Mohammad Al-Qasimi για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το 2007.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL