Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κλειστό μέχρι νεωτέρας παραμένει το ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλειστό μέχρι νεωτέρας παραμένει το ΚΘΒΕ

Συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή οι στάσεις εργασίας των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των ηθοποιών να κάνει δεκτή, κατά πλειοψηφία, τη σχετική πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Πλέον οι ελπίδες για άρση του αδιεξόδου μετατίθενται για τις αρχές της άλλης εβδομάδας, οπότε θα πραγματοποιηθεί η νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Στη συνάντηση που συγκαλεί ο γ.γ. του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της διοίκησης του θεάτρου, των ηθοποιών του και του ΣΕΗ και στόχος είναι να βρεθεί λύση προκειμένου να ανοίξουν πάλι οι σκηνές του ΚΘΒΕ και να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματισμένες παραστάσεις του θεάτρου.

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, που έγινε αμέσως μετά την άκαρπη ανοιχτή συνάντηση της διοίκησης του θεάτρου με το προεδρείο του ΣΕΗ, δεν υπήρξε κάποια σημαντική διαφοροποίηση στους συσχετισμούς. Αν και ήταν κατά τι περισσότεροι σε σχέση με προηγούμενες συνελεύσεις οι ηθοποιοί που διαφώνησαν με τη σκληρή στάση του ΣΕΗ, η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Αντωνιάδης για συνέχιση των κινητοποιήσεων πέρασε με άνετη πλειοψηφία από το σώμα.

Χθες η διοίκηση του ΚΘΒΕ ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων παραστάσεων σε όλες τις σκηνές μέχρι και την Κυριακή, όπως και τη δυνατότητα του κοινού που είχε προμηθευτεί εισιτήρια γι' αυτές είτε να τα επιστρέψει και να λάβει πίσω το αντίτιμό τους είτε να αλλάξει τις ημερομηνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL