Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Κανόνες στην εισαγωγή σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανόνες στην εισαγωγή σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης

Μια χρόνια παθογένεια που αφορά τις θεατρικές σπουδές και ταλαιπώρησε γενιές υποψήφιων ηθοποιών διευθετεί η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης και Πάνος Σκουρολιάκος και ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τετάρτη στο νομοσχέδιο για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς βάζει κανόνες στο ζήτημα της εισαγωγής και του ελέγχου σπουδών στις ιδιωτικές δραματικές σχολές, ενώ παράλληλα οι υποψήφιοι δεν μπαίνουν σε διαδικασία εξόδων για την εισαγωγή τους στις σχολές.

Για πάνω από τριάντα χρόνια ίσχυε το καθεστώς των εισαγωγικών εξετάσεων από επιτροπή του υπουργείου πριν από εκείνες που έδιναν οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές στις σχολές που επιθυμούσαν. Ήταν μια διαδικασία άδικη, σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, διότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για την αξιολόγηση των υποψηφίων, ενώ παράλληλα τους υπέβαλλε και σε δίδακτρα προετοιμασίας των εξετάσεων. Τώρα πια οι σχολές θα επιλέγουν τους σπουδαστές και η επιτροπή του υπουργείου θα τους κρίνει ανά σχολή με την ολοκλήρωση των σπουδών στο τρίτο έτος.

"Το πεδίο των καλλιτεχνικών σπουδών πρέπει να εναρμονιστεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ιδανικά όμως θα έπρεπε να νομοθετήσουμε από μηδενική βάση το θέμα των καλλιτεχνών σπουδών" επισημαίνει στην "Αυγή" ο Θέμης Μουμουλίδης και υπογραμμίζει ότι αυτή η τροπολογία "δημιουργεί ένα επίπεδο ελέγχου στις δραματικές σχολές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL