Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Παραχριστιστιανικοί εναντίον "Jesus Christ Superstar"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραχριστιστιανικοί εναντίον "Jesus Christ Superstar"

Γνώριμες σκηνές παραχριστιανικών οργανώσεων που διαμαρτύρονται έξω από θέατρα καθώς θεωρούν "βλάσφημο" το περιεχόμενο των παραστάσεων που φιλοξενούνται αναβιώνουν την τελευταία εβδομάδα στο Θέατρο Ακροπόλ της οδού Ιπποκράτους όπου ανεβαίνει το δημοφιλές και πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice "Jesus Christ Superstar".

"Πρόκειται για μια ομάδα από είκοσι έως εβδομήντα άτομα που εμφανίστηκαν από τη βραδιά κιόλας της πρεμιέρας στις 8 Φεβρουαρίου, με επικεφαλής τον πατέρα Κλεομένη, εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον συντελεστών και κοινού. Είμαστε σοκαρισμένοι. Γι’ αυτό τον λόγο και ζητήσαμε τη συμβολή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ να είναι παραταγμένοι άνδρες ασφαλείας έξω από το θέατρο", μας εξηγεί η υπεύθυνη παραγωγής.

Για μια "εμπειρία που εν έτει 2018 φαντάζει τρομακτική και ανήκουστη" μας μιλά η σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου, που μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά το έργο, σκηνοθετώντας μια μεγάλη παραγωγή με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές επί σκηνής, καθώς και δεκαμελή ζωντανή ορχήστρα.

Η κ. Μαρσέλλου μιλά για "απειλητικά μηνύματα και κατάρες που δέχονται οι πρωταγωνιστές από μέλη της οργάνωσης. Μετά το τέλος της παράστασης την περασμένη Κυριακή, θεατές φυγαδεύτηκαν από το θέατρο μέσα από το διπλανό καφέ, καθώς τα μέλη της οργάνωσης εκτοξεύουν και εναντίον τους απειλές και ύβρεις. Χρησιμοποίησαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον πρωταγωνιστή της παράστασης που είναι μιγάς ενώ έφτυναν φωτογραφίες μελών του θιάσου που κρατούσαν στα χέρια τους. Τα σχόλιά τους προχωρούν και σε γραπτά μηνύματα στο Facebook και στο Youtube, ονομαστικά εναντίον ηθοποιών".

Εύκολα διακρίνει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γραφικές φιγούρες, αλαλάζουσες, έξω από το θέατρο, όπως ο πάτερ Κλεομένης ή η Ελένη Λουκά.

Η σκηνοθέτις μιλά για την ιστορική ροκ όπερα που ανέβηκε εδώ και σαράντα χρόνια πρώτα στο Μπρόντγουαιη και μετά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, θυμίζοντας πως στη δεκαετία του '70 είχαν δημιουργηθεί επίσης θέματα. "Τα τελευταία είκοσι χρόνια κανένας δεν ασχολείται δημιουργώντας προβλήματα. Θεωρείται ένα θέμα ανώδυνο και αδιάφορο να ενοχλήσει, καθώς η τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού πάνω στη Γη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας θυμίσει την αληθινή αγάπη, τη γνήσια συγκίνηση, τη βαθιά χαρά και την αλήθεια. Ο κόσμος ενδιαφέρεται αλλά αυτά που συμβαίνουν απ’ έξω δεν είναι ευχάριστα. Και δεν έχουν καν σχέση με την Εκκλησία, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί", τονίζει η Θ. Μαρσέλλου. "Πρόκειται για μια μειονότητα διαταραγμένων, γραφικών ανθρώπων, που ως θρασύδειλοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε οργισμένους επιθετικούς και επικίνδυνους", υπογραμμίζει.

Μάνια Ζούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL