Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: / Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Κάνουμε θέατρο με πληρωμένους τους εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: / Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: Κάνουμε θέατρο με πληρωμένους τους εργαζόμενους

Βασικός στόχος όλα αυτά τα χρόνια και όσα ακολουθήσουν ήταν και είναι ο σεβασμός στον καλλιτέχνη και σε όλους τους εργαζόμενους του θεάτρου μας και στο δικαίωμά τους στην εργασία τονίζει ο ιδρυτής του θεάτρου και διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Θ. Θεοδωρόπουλος

"Δεν είναι εύκολο να επιβιώσει οποιοδήποτε θέατρο 20 χρόνια, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά να είναι μέσα στην κρίση. Επιβιώσαμε ως θέατρο αυτά τα δύσκολα χρόνια με κόπο αλλά και με τη χαρά που μας γέμιζε το γεγονός ότι παρουσιάσαμε παραστάσεις που αγαπήσαμε, αναδείξαμε σπουδαίους καλλιτέχνες, πρώτα απ' όλα ηθοποιούς, δημιουργήθηκαν υπέροχες σχέσεις, χωρίς να ξεχνάμε την κοινωνία και ευαίσθητες ομάδες της, με πρώτα απ' όλα τα παιδιά, ελληνάκια και ξενάκια", λέει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, συμπυκνώνοντας σ' αυτές τις φράσεις όλα όσα ανέδειξαν το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες πόλους στο πολιτιστικό μας τοπίο.

"Θεωρώ πολύ σοβαρό ότι αυτά τα χρόνια το Θέατρο του Νέου Κόσμου συνέχισε να κάνει θέατρο με αμειβόμενους τους καλλιτέχνες" συμπληρώνει ο ιδρυτής του Θεάτρου και διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών. "Ήταν και είναι ο βασικός στόχος όλα αυτά τα χρόνια και όσα ακολουθήσουν, ο σεβασμός δηλαδή στον καλλιτέχνη και σε όλους τους εργαζόμενους του θεάτρου μας και στο δικαίωμά τους στην εργασία".

Συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια του το θέατρο μπαίνει στη νέα καλλιτεχνική περίοδο με νέες παραγωγές, επιτυχημένες επαναλήψεις, ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, το οποίο ωστόσο εντάσσεται στο γενικότερο προφίλ και στίγμα που έχει δημιουργήσει. Για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, η συνέχεια αυτής της διαδρομής φέρει τη δική της παράδοση, που ακουμπά πρωτίστως στις ανθρώπινες σχέσεις. "Συνεχίζουμε με μια παλιά παράδοση, που είναι το οικογενειακό θέατρο, το οποίο δεν αφορά μόνο το στενό περιβάλλον, το εξ αίματος, αλλά αφορά στις σχέσεις που διαμορφώνουμε με τους συνεργάτες μας. Με τη δύναμη αυτών των σχέσεων και τη δυναμική της θεατρικής τέχνης συνεχίζουμε" λέει.

Νέες παραγωγές, επιτυχημένες επαναλήψεις, ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό αρκούντως ενδιαφέρον, έχει ετοιμάσει και για τη φετινή θεατρική περίοδο το Θέατρο του Νέου Κόσμο. Η αυλαία ανοίγει στις 2 Οκτωβρίου με την παράσταση "Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης", βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, από τους bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, στον Κάτω Χώρο. Στην κεντρική σκηνή στις 5 Οκτωβρίου κάνει την πρεμιέρα του το "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Κεχαϊδη-Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, ενώ ακολουθούν "Η Ωραία του Πέραν", βασισμένη στο ομώνυμο του Δημητρίου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Θεοδώρας Καπράλου και Γιώργου Παπαγεωργίου (Κεντρική Σκηνή, 9/10), η "Τομή" της Πάμελα Κάρτερ σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά (Δώμα, 9/10), "Το μικρό πόνυ" του Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη (Κάτω Χώρος, 6/10), "Μόλλυ Σουίνυ" του Μπράιαν Φρίελ σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη (Δώμα, 18/10), "Ηeisenberg" του Σάιμον Στήβενς σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Κεντρική Σκηνή, 3/11), "Ωκεανός" του Αλεσάντρο Μπαρίκο, σε σκηνοθεσία Σάκη Μπιρμπίλη (Κάτω Χώρος, 4/12), "Ορφέας και Ευρυδίκη" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου (Δώμα, 18/12), "Μπολιβάρ" του Νίκου Εγγονόπουλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη (Κάτω Χώρος, 12/1), "Η Βοσκοπούλα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη, Δέσποινας Αναστάσογλου (Δώμα 19/1), “Σου φυλάξαμε μια θέση” της Ελένης Κοκκίδου και της Μάρθας Φριντζήλα που υπογράφει τη σκηνοθεσία (Κεντρική Σκηνή, 29/1), "Αρίστος" σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (Κάτω Χώρος, 5/2), "Το προξενιό της Αντιγόνης" του Βασίλη Ζιώγα σε σκηνοθεσία Εύας Βλασσοπούλου (Κάτω Χώρος, 2/3).

Στο πλαίσιο του θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά θα παρουσιαστούν ο "Πινόκιο" σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, (Φουαγιέ, 20/10 αλλά και καθημερινά με παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία), ενώ για τους εφήβους θα παρουσιαστούν οι "Νεφέλες" του Αριστοφάνη σε διασκευή - σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη (Κεντρική Σκηνή, 15/10) και στο Θέατρο Κιβωτός οι "Πέτρες στις Τσέπες του" σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου (6/10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL