Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Το νοικοκυρεμένο ΚΘΒΕ και το νέο ρεπερτόριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το νοικοκυρεμένο ΚΘΒΕ και το νέο ρεπερτόριο

Το νέο ρεπερτόριο του χειμώνα, που χαρακτηρίζεται από ενδιαφέροντα έργα και σημαντικούς σκηνοθέτες, παράλληλα με το νοικοκύρεμα που έχει επέλθει σε σχέση με παλαιά χρέη και αύξηση θεατών και εσόδων, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Αναστασάκης, έχοντας δίπλα του την αναπληρώτρια διευθύντρια Μαρία Τσιμά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Αναστασάκης “από τα τέλη Αυγούστου του 2015, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί μια αποφασιστική προσπάθεια για να απαλλαγεί από τον βραχνά των παλαιών χρεών και να προσφέρει ταυτόχρονα υψηλό καλλιτεχνικό έργο, συνεργαζόμενο με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας”.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του ΚΘΒΕ στην πόλη, στη Βόρεια Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πετυχημένη καλλιτεχνικά και εισπρακτικά καλοκαιρινή περιοδεία του «Επτά Επί Θήβας», τα καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά, το κουκλοθέατρο που επισκέφθηκε γειτονιές, φυλακές και προσφυγικούς καταυλισμούς.

Επισήμανε τη δημοσίευση όλων όσων ξοδεύονται με πλήρη δικαιολόγηση στη Διαύγεια αλλά και τις περικοπές εξόδων σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, του προέδρου Άρη Στυλιανού και του αντιπροέδρου Δημοσθένη Δώδου.

Δωρεάν είσοδο για ανέργους - ΑμΕΑ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τιμολογιακή πολιτική, την καθιέρωση εισιτηρίου 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, δωρεάν είσοδο για ανέργους και ΑμΕΑ.

Έκανε λόγο για αύξηση κατά 40% των θεατών σε σχέση με την περίοδο 2015-16 και σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των θεατών σε σχέση με την περίοδο 2014-15. Ανέφερε πως περίπου 200.000 θεατές παρακολούθησαν την περίοδο 2016-17 τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Επισήμανε πως κατά 32% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τα εισιτήρια, πως συνεχίζεται η έγκαιρη αποπληρωμή συνεργατών, η τήρηση ρύθμισης των χρεών προς ΙΚΑ, ΔΕΗ και ΕΥΑΘ, η σταδιακή αποπληρωμή των προμηθευτών των τελευταίων ετών και η εξόφληση όλων των χρεών προς εργαζομένους μέχρι και 31 Μαΐου. “Το χρέος του ΚΘΒΕ μειώθηκε από τα 8,5 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2015 στα 4,5 εκατομμύρια σήμερα" κατέληξε ο Γιάννης Αναστασάκης.

“Πίστη” ο τίτλος του χειμερινού ρεπερτορίου

Αξιόλογο το ρεπερτόριο του χειμώνα, όπου συναντιούνται το "Ντα” του Χιου Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ” σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη, με την Αγγελική Παπαθεμελή. Τα “Ορφανά” του Ντένις Κέλλυ παρουσιάζει ο Τάκης Τζαμαργιάς, τη “Ρωσική Επανάσταση” συνθέτει και σκηνοθετεί ο Τσεζάρις Γκραουζίνις, το “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Μπέκετ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ο βετεράνος Κώστας Τσιάνος σκηνοθετεί την “Αυλή των θαυμάτων” του Καμπανέλλη, παρουσιάζεται το “Όλη η καρδιά μου στην καταιγίδα” του Άκη Δήμου, ενώ επαναλαμβάνονται οι περσινές επιτυχίες “Ανεμοδαρμένα ύψη” σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού , “Γκιακ” σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και “Φέστεν”.

Στην Παιδική Σκηνή θα παρουσιασθεί η “Ελίζα” σε πρωτότυπη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, στη Νεανική Σκηνή ένα έργο του Ράινερ Χάχφελντ με τίτλο «Σ' εμένα μιλάς;» και για πρώτη φορά δημιουργείται βρεφική σκηνή με το πετυχημένο «Κοίτα!» της Κατερίνας Καραδήμα.

Στα σχολεία θα συνεχιστούν οι “Άθλιοι” και θα ακολουθήσει το «Μπάλ γιου» της Σοφίας Πάσχου και ο «Ειρηνοποιός» του Χόλμαν.

Τέλος θα συνεχισθούν οι δράσεις σε εναλλακτικούς χώρους της πόλης και της περιφέρειας καθώς επίσης τα αναλόγια, οι μετακλήσεις, οι περιοδείες κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL