Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Περπατώντας στο Παγκράτι / Περπατώντας στο Παγκράτι: Ίδια διαδρομή, αλλά διαφορετική βόλτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περπατώντας στο Παγκράτι / Περπατώντας στο Παγκράτι: Ίδια διαδρομή, αλλά διαφορετική βόλτα

Βασισμένοι στην ιδέα "They will find us sleeping", δηλαδή “όταν τα πράγματα συμβαίνουν, εμείς κοιμόμαστε”, τρεις ηθοποιοί, η Κατερίνα Μαυρογεώργη, ο Σεραφείμ Ράδης και η Ιωάννα Τρικενέ, επιχειρούν από σήμερα και για τρεις ημέρες μια διαφορετική ξενάγηση, στα όρια της περιπέτειας, στους δρόμους του Παγκρατίου.

Όλα ξεκινούν από την οδό Αρχελάου, έξω από το Θέατρο Skrow, όπου οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να περιπλανηθούν μαζί με τους θεατές σε μια πορεία όπου, όπως λένε, “οι δρόμοι, η αρχιτεκτονική, ακόμα και οι περαστικοί γίνονται μέρος μιας καινούργιας αφήγησης πάνω στα τυχαία γεγονότα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Οι ίδιοι μιλούν για μια “ίδια διαδρομή, αλλά διαφορετική βόλτα”, που εμπεριέχει το στοιχείο της περιπέτειας, ιδέα βασισμένη σε έναν Ισπανό σκηνοθέτη, τον Χουάν Αγιάλα, που βρέθηκε στην Αθήνα καθοδηγώντας τους και διερευνά το ενδεχόμενο πως η πραγματικότητα είναι μια σύμβαση. Έτσι επιχειρεί μέσα από διαδρομές στην πόλη να δει τα πράγματα διαφορετικά.

“Μια βόλτα ορίζει μια καινούργια συνθήκη”, λέει ο Σεραφείμ Ράδης, “που μπορεί να μοιάζει με συνθήκη πολέμου και επιχειρεί να καταδείξει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ορίζουμε από την αρχή μια διαφορετική πραγματικότητα μέσα από έναν σκελετό σεναρίου και παίζοντας λίγο με τις συμβάσεις στήνουμε ένα διαφορετικό σκηνικό, που ωθεί τον κάθε έναν από τους συμμετέχοντες να μην παίρνει τίποτα δεδομένο”.

Η Κατερίνα Μαυρογέωργη και η Ιωάννα Τρικενέ σημειώνουν: “Κάθε μέρα κάνουμε την ίδια περίπου διαδρομή. Πηγαίνουμε στην δουλειά μας, βγαίνουμε στα ίδια μέρη για καφέ ή φαγητό, συναντάμε φίλους, γείτονες και γνωστούς. Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας καλοπροαίρετα, φευγαλέα χαμόγελα. Ζούμε μέσα σε μια κοινωνική συνθήκη που φέρει τον τίτλο ειρηνική. Μια απλή, ήσυχη καθημερινότητα. Μια συμπαθής, αστική γαλήνη. Όλοι είναι εν δυνάμει φίλοι και συνοδοιπόροι στους μικρούς κοινούς μας αγώνες. Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, είμαστε σύμμαχοι. Έστω και θεωρητικά. Και η περιπετειώδης βόλτα που ζούμε το αποδεικνύει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL