Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Ντίνα Σταματοπούλου: / Ντίνα Σταματοπούλου: "Οφείλουμε να κάνουμε προσιτό τον κόσμο της σιωπής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντίνα Σταματοπούλου: / Ντίνα Σταματοπούλου: "Οφείλουμε να κάνουμε προσιτό τον κόσμο της σιωπής"

Παρατηρεί προσεκτικά και εμπνέεται από τα παιχνίδια, τις σκανταλιές, την καθημερινότητα και τις χειρονομίες των παιδιών, που “έχουν τον δικό τους τρόπο να επικοινωνούν και να αυτοσκηνοθετούν τις πράξεις και τα λόγια τους καλύτερα από τον καθένα μας”, λέει η νεαρή σκηνοθέτις Ντίνα Σταματοπούλου που έχει αφιερωθεί, όπως λέει, στις παραστάσεις για παιδιά.

Φέτος παρουσιάζει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο το έργο «Σέρλοκ Χολμς - Ένα Μυστήριο με Νόημα». Η παράσταση που παροτρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου του γνωστού και αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων, χρησιμοποιεί την νοηματική ως κώδικα παιχνιδιού. Για τις επόμενες τρεις Κυριακές, αύριο, στις 19 και στις 26 Μαρτίου, στις 3 μ.μ., η διερμηνέας της νοηματικής Ξένια Νικολακοπούλου θα είναι όχι μόνο παρούσα στη σκηνή, αλλά θα μετέχει ενεργά στην παράσταση. Άλλωστε όπως εξηγεί η σκηνοθέτις “η νοηματική παίζει από την αρχή πολύ σημαντικό ρόλο στην παράσταση, καθώς λειτουργεί ως ένας κώδικας μέσω του οποίου κάνουμε τα παιδιά συμμέτοχους στο παιχνίδι της ιστορίας και του μυστηρίου. Τα παιδιά κατανοούν ότι η γλώσσα δεν είναι μόνο αυτή που ξέρουν, ακούν και μιλάνε, αλλά υπάρχουν μια σειρά από άπειρες άλλες γλώσσες και βέβαια ένας ολόκληρος κόσμος που βιώνει τη σιωπή, ο κόσμος των μη ακουόντων , που οφείλουμε να τον κάνουμε προσιτό σε όλους, αρχίζοντας από τα παιδιά”.

“Επιτέλους ένα μυστήριο με νόημα” αναφωνούν οι μικροί θεατές στο τέλος κάθε παράστασης, αποκαλύπτει η σκηνοθέτις που επέλεξε τον Σέρλοκ Χολμς, καθώς όπως λέει η ίδια λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, Σέρλοκ Χολμς, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, παρέα με τον πιστό του φίλο δόκτωρ Γουότσον κι ένα επιτελείο οκτώ ηθοποιών, μουσικών και χορευτών, ζωντανεύει στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε σαγηνευτικές μουσικές που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Κωστής Μαραβέγιας.

“Την παράσταση συνθέτουν πρωτοπόρες θεατρικές τεχνικές μιμικής και αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και θεάτρου σιλουετών, ηλεκτρονικά ηχητικά τοπία και ζωντανή μουσική ενταγμένη στη δράση, εναέρια ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις και μαριονέτες μεγάλης κλίμακας, που απογειώνουν τη φαντασία” καταλήγει η Ντίνα Σταματοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL