Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές

Ένας παράδοξος και ασυνήθιστος θίασος, αποτελούμενος από κρατουμένους των Φυλακών Κορυδαλλού, πρόκειται να παρουσιάσει το προσεχές καλοκαίρι, στο τέλος Ιουνίου, την “Τρικυμία” του Σαίξπηρ μέσα στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος. Πρόκειται για μια σειρά παραστάσεων αποτέλεσμα της δημιουργίας του θεατρικού εργαστηρίου στη Φυλακή Κορυδαλλού μετά τη συμφωνία Εθνικού Θεάτρου και υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης Στρατής Πανούριος.

Το Εθνικό θα παρουσιάσει επίσης στις Φυλακές Κορυδαλλού και τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.

Σύμφωνο συνεργασίας

Υπογράφηκε χθες συμφωνία μεταξύ του ΑΠΘ και του ΚΘΒΕ που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων (αξίας 5 ευρώ) για τις παραστάσεις, τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στα Big Days (ολοήμερα αφιερώματα σε θεατρικούς συγγραφείς), την οργάνωση κύκλων σπουδών στο πλαίσιο των προγραμμάτων διά βίου μάθησης, τη χρήση βάσεων δεδομένων των βιβλιοθηκών, την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος κ.ά.

“Η υπογραφή θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την ήδη μακροχρόνια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων" δήλωσε ο πρύτανης Περικλής Α. Μήτκας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, επίκουρος καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα έχει αμοιβαία οφέλη για το ΚΘΒΕ, για τους φοιτητές, αλλά και για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL