Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ρεσιτάλ ερμηνείας σε σαιξπηρικούς ρόλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεσιτάλ ερμηνείας σε σαιξπηρικούς ρόλους

Στίβεν Μπέρκοφ

Μια βαθιά Κατάδυση στον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων του Σαίξπηρ θα επιχειρήσει απόψε, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο Στίβεν Μπέρκοφ. Ο δημοφιλής ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης θα εξερευνήσει μέσα από τα λόγια του ίδιου του ποιητή τον σκοτεινό κόσμο του Ιάγου, του Μάκβεθ, του Σάιλοκ, του Ριχάρδου Γ', ηρώων δαιμονικών, που άλλοτε είναι γεννημένοι δεσμώτες της κακίας, άλλοτε έρμαια των καταστάσεων, άλλοτε θύματα μιας παρακμιακής κοινωνίας.

Ο Μπέρκοφ έγινε κυρίως γνωστός για τους ρόλους «κακού» που έχει υποδυθεί σε ταινίες έτσι στην παράσταση μεταφέρει με ιδιοφυή τρόπο αυτή του την εμπειρία στους χαρακτήρες του μεγάλου βάρδου. Η παράσταση “Shakespeare’s Villains” έχει ήδη παιχτεί με μεγάλη επιτυχία στο West End του Λονδίνου αλλά και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε γνωστά blockbusters («James Bond: Επιχείρηση Octopussy», «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς», «Ράμπο» και «Αδελφοί Κρέι») αλλά και σε ταινίες - ορόσημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ όπως «Το κουρδιστό πορτοκάλι» και «Μπάρρυ Λίντον», ο Στίβεν Μπέρκοφ προσεγγίζει τους σαιξπηρικούς κακούς με μαεστρία, επιστρατεύοντας την πείρα ενός καλλιτέχνη διεθνούς φήμης, που ξέρει να φλερτάρει με την πρόκληση τόσο όταν βρίσκεται πάνω στο θεατρικό σανίδι όσο και μπροστά στον φακό της κάμερας.

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων Θέατρο στο Μέγαρο και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του British Council και της βρετανικής πρεσβείας στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives.

Λόγω του αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα της παράστασης δεν θα υπάρχουν ελληνικοί υπέρτιτλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL