Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ιστορίες από την παλαιά θάλασσα των αρχαίων πολιτισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορίες από την παλαιά θάλασσα των αρχαίων πολιτισμών

"Το δέντρο του Οιδίποδα"

Όταν τους βλέπεις στη σκηνή διαπιστώνεις το χειμαρρώδες ταλέντο τους, την ορμητικότητά τους, την ονειροπόληση, αλλά κυρίως το πάθος τους, στοιχεία με τα οποία είναι εμποτισμένες όλες οι παραστάσεις τους.

Είναι η δημοφιλής Ομάδα “Ιδέα”, ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, που με πίστη και εμμονή αναζητούν συνεχώς ιστορίες για να τις αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο, ο οποίος στεγάζεται εδώ και λίγο καιρό στο παλαιό και ανακαινισμένο πλήρως θέατρο “Άλφα” της οδού Πατησίων 37, για χρόνια ιστορική στέγη του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου.

Ο τρόπος της ομάδας έλκει την καταγωγή του από την ευρωπαϊκή και μεσογειακή παράδοση των τροβαδούρων, την κομέντια ντελ άρτε, το τσίρκο, το κουκλοθέατρο αλλά και τους αρχαίους Έλληνες ραψωδούς, τα μπουλούκια και τους παραμυθάδες. Πιστεύουν σε ένα λαϊκό θέατρο. Σε ένα “Μεσογειακό Θέατρο”, όπως λένε συχνά, όπου οι άνθρωποι που κατοικούν γύρω από αυτήν την παλαιά θάλασσα των αρχαίων πολιτισμών και μύθων διαθέτουν κοινούς κώδικες που μπορούν ακόμη να γοητεύουν και να συγκινούν. Ένας τόπος όπου οι ιστορίες συνεχίζουν να λέγονται σε πλατείες, δρόμους και καφενεία.

Στο ρεπερτόριό τους συνυπάρχουν το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και "Το δέντρο του Οιδίποδα", το οποίο κάθε Δευτέρα και Τρίτη αφηγείται μέσα από ένα μπουλούκι ηθοποιών την ιστορία του ξεκινώντας απ' την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας και την αρχή του Ανθρώπου. Ο τρόπος εντυπωσιακός και πρωτότυπος, καθώς με εναέριες ακροβασίες και χρήση όλης της σκηνής αλλά και ολόκληρου του θεατρικού χώρου επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης - μουσικός αφηγούνται και ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών.

Η "Αυγή" προσφέρει 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Δευτέρας 6/2, στις 9 μ.μ., στους δέκα πρώτους αναγνώστες που θα τηλεφωνήσουν στην εφημερίδα (210 5231831-4) την ίδια ημέρα από τις 9 το πρωί. Για όσους αναγνώστες δεν προφτάσουν την προσφορά προσκλήσεων, με την επίδειξη του κουπονιού, με κάθε εισιτήριο των 10 ευρώ θα μπαίνουν δύο άτομα. Η προσφορά, και στις δύο περιπτώσεις, ισχύει μόνο με την επίδειξη του κουπονιού από την "Αυγή" της Κυριακής 5.2.2017 στα ταμεία του θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL