Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Μεγάλη ανάσα για το ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλη ανάσα για το ΚΘΒΕ

Την εκταμίευση του 40% της τακτικής επιχορήγησης του ΚΘΒΕ, γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν η μισθοδοσία των εργαζομένων και άλλα έξοδα του θεάτρου μέχρι το Πάσχα, υπέγραψε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μετά τη συνάντηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Άρη Στυλιανού. Οι επικεφαλής του ΚΘΒΕ παρουσίασαν την οικονομική κατάσταση του θεάτρου, τις πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει πέραν των παραστάσεών του καθώς και την κοινωνική πολιτική και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Βεβαίως το πρόβλημα με το ΚΘΒΕ, το οποίο προκύπτει κυρίως από τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του με την τακτική επιχορήγηση των 5.800.000 ευρώ, αφού αυτό το ποσό ουσιαστικά καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία του προσωπικού και τις εισφορές στο ΙΚΑ. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητες, ως λύση ανάγκης, οι έκτακτες επιχορηγήσεις, παρ' ότι το 2016 τα έσοδα από τα εισιτήρια ανήλθαν στα 1.660.000 ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 400.000 ευρώ από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η υπουργός αναγνώρισε το έργο που έχουν επιτελέσει τους τελευταίους δεκαέξι μήνες σε αγαστή συνεργασία η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ και την αυταπάρνηση των εργαζομένων που στηρίζουν το θέατρο και τον πολιτισμό σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Υποσχέθηκε να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και κάλεσε το ΚΘΒΕ να ενισχύσει τη διεθνή του παρουσία συμμετέχοντας στα προγράμματα που σχεδιάζει το ΥΠΠΟ, στο δίκτυο αρχαίου δράματος, το έτος Ελλάδας- Κίνας κ.ά.

"Χαίρομαι γιατί στους 16 μήνες που βρίσκομαι στο ΚΘΒΕ το υπουργείο Πολιτισμού έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια που γίνεται και στο καλλιτεχνικό επίπεδο και στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης και βοηθάει όσο μπορεί στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του θεάτρου" μας λέει ο Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος θεωρεί πως "είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα χρέη έχουν μειωθεί, αλλά η καθημερινή λειτουργία του θεάτρου απαιτεί εγρήγορση και έγκαιρη εκταμίευση της τακτικής επιχορήγησης. Η κυρία υπουργός έχει κατανοήσει απόλυτα την κατάσταση και ενισχύει τον αγώνα όλων των εργαζομένων του θεάτρου, ώστε το ΚΘΒΕ να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL