Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
"Τα τελευταία Φεγγάρια" για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα τελευταία Φεγγάρια" για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις του Ιανουαρίου του βραβευμένου, σκληρού και ταυτόχρονα αστείου και τρυφερού έργου του Φούριο Μπορντόν «Τα τελευταία Φεγγάρια», που ανεβάζει στο Θέατρο Άλμα ο Άγγελος Αντωνόπουλος, προσφέρονται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ο ηθοποιός, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, αφιερώνει τις παραστάσεις του Ιανουαρίου στη διεθνή ιατρική οργάνωση, ενισχύοντας έμπρακτα το ανθρωπιστικό της έργο. «Είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους συνοδοιπόρους, πόσο μάλλον σε μια εποχή θολή, στην οποία ακόμα και το ανθρωπιστικό έργο βάλλεται και η αλληλεγγύη στον διπλανό μας αμφισβητείται» δήλωσε η Μαριέττα Προβοπούλου, γενική διευθύντρια της οργάνωσης.

Το έργο ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, σαρώνοντας τα βραβεία.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ηλικιωμένου καθηγητή που ετοιμάζει τη βαλίτσα του, καθώς πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι του γιου του που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι' αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας, φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα, στις 8 μ.μ., και Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Άλμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL