Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τα Σονέτα του Σαίξπηρ από τη Στεφανία και τον Αργύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα Σονέτα του Σαίξπηρ από τη Στεφανία και τον Αργύρη

Δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς μας, η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας, σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς και διεθνείς Rootless Root, χορογράφους και χορευτές Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek, επιχειρούν από μεθαύριο Δευτέρα στη Νέα Σκηνή Λευτέρης Βογιατζής μια προσέγγιση σε σαιξπηρικά σονέτα υπό τον τίτλο "AmorS".

Προσεγγίζουν με έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο ένα εμβληματικό υλικό περισσοτέρων από εκατόν πενήντα σονέτων “ξαναγράφοντας” το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή των έργων του μεγάλου ποιητή.

Μια τολμηρή σκέψη καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο τα σονέτα να γίνουν παράσταση. Οι δύο ηθοποιοί σωματοποιούν τα ποιητικά έργα συνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ταξίδι του έρωτα, με τις περιπέτειες που αυτό εμπεριέχει. Και επελέγησαν σονέτα που εμπεριείχαν όλη τη διαδρομή του έρωτα, από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό του.

Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Καταρχήν κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή κι αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του. Κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

Στις παραστάσεις του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, "ΑmorS", μία χειμαρρώδης ροή διατρέχει το έργο του κορυφαίου συγγραφέα. Άλλοτε εξαιρετικά ανάγλυφη κι άλλοτε σκοτεινή, σύμφωνα με τους συντελεστές. Αυτή ακριβώς η ροή κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ταλαντούχων ηθοποιών και τους κάνει να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος, να τη δουν να αναδύεται προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί. Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πούλιος.

Λόγω αυξημένης ζήτησης προστίθενται δύο επιπλέον παραστάσεις στις 23 και 24 Ιανουαρίου. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα και Τρίτη 16, 17 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 9 μ.μ., Δευτέρα και Τρίτη 23, 24 Ιανουαρίου διπλές παραστάσεις στις 7.30 μ.μ. και στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL