Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θήβα / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θήβα: Το αρχαίο δράμα σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θήβα / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Θήβα: Το αρχαίο δράμα σήμερα

Διαφορετικές πτυχές του αρχαίου δράματος, από το κείμενο μέχρι τη δραματουργία, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, την όψη, τη μουσική και τον χορό, επιχειρεί να διερευνήσει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα "Το αρχαίο δράμα σήμερα" που παρουσιάζει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τον Δήμο Θήβας.

Το πρόγραμμα ξεκινά την επόμενη Τρίτη 17 του μηνός στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας με ένα αναλόγιο με αποσπάσματα από τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γ. Ανδρεάδη, μελοποίηση Κ. Ζαριτάτου και με ερμηνευτές τους Δ. Χατούπη, Στ. Κυριακίδη κ.ά.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 12 master classes σε Θήβα και Αθήνα εναλλάξ, στα οποία θα διδάξουν, εκτός από τον Γιάγκο Ανδρεάδη, οι Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Στέφανος Κυριακίδης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Σπύρος Βραχωρίτης, Δήμος Αβδελιώδης και Θανάσης Παπαγεωργίου, τραγούδι η Βασιλική Καρακώστα και μουσική ο Κώστας Χαριτάτος και τα οποία απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες ηθοποιούς.

"Επιχειρούμε μια επιστροφή στα κείμενα του αρχαίου δράματος τα οποία αντιμετωπίζουμε σαν έργα ανθρώπων που ήταν ταυτοχρόνως συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορογράφοι. Άρα, γυρεύουμε να βρούμε εντός του τα κλειδιά για σημερινές παραστάσεις, έτσι που ακόμα και μια δημιουργική ανατροπή να βασίζεται στη γνώση" μας λέει ο καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης, υπεύθυνος του προγράμματος.

Στο τέλος των 12 εργαστηρίων οι μετέχοντες θα κάνουν προτάσεις παραστάσεων αρχαίου δράματος και οι τρεις που θα επιλεγούν θα έχουν μια συμβολική οικονομική ενίσχυση για την παράστασή τους, έναν αμειβόμενο από το πρόγραμμα σύμβουλο και τη δυνατότητα να παίξουν σε ένα αρχαίο θέατρο, καθώς και σε μία από τις σκηνές του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Θήβα, ένα διεθνές εργαστήριο, το οποίο θα καταλήξει σε παράσταση με θέμα τον Θηβαϊκό Κύκλο, η οποία θα παιχτεί στον αρχαιολογικό χώρο Καστέλια της Θήβας, στους Δελφούς και στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη. Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί ένα δίγλωσσο (αγγλικά, ελληνικά) διαδραστικό web site με κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, μουσικές κ.λπ. που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL