Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Ένα "Δώρο" από τη Θεσσαλονίκη στο Μπιλμπάο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα "Δώρο" από τη Θεσσαλονίκη στο Μπιλμπάο

Στην Ισπανία θα βρεθεί σήμερα το Δώρο του ΚΘΒΕ, συμμετέχοντας στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Μπιλμπάο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου στη μητρόπολη της Χώρας των Βάσκων.

Η Ελένη Γιαννούση, ο Μάριος Μεβουλιώτης και οι κούκλες τους, μαζί με τον μουσικό Παύλο Μέτσιο θα βρεθούν στις 6.00 μ.μ. στην Plaza Indautxu, μια από τις πολλές πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας την περιπέτεια ενός ρακοσυλλέκτη που προσπαθεί να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε, αναζητώντας λύση στον κόσμο των «άχρηστων» υλικών. Τα παλιά αντικείμενα ζωντανεύουν και μεταμορφώνονται σε ζώα, ανθρώπους και ό,τι άλλο περνά από τη φαντασία του σκηνοθέτη Koldo Vío, αλλά και των θεατών αυτής της ευέλικτης παράστασης κουκλοθεάτρου - θεάτρου αντικειμένων, που το ΚΘΒΕ έχει παρουσιάσει ήδη σε γειτονιές και πλατείες της Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου συμμετέχουν παραστάσεις κουκλοθεάτρου από τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, το Περού, την Κούβα, τη Γαλλία και την Ισπανία. Παράλληλα με τις παραστάσεις το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, εκθέσεις και σεμινάρια που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία φορέων άλλων χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL