Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΒΙΑ ΛΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ / "Ευτυχισμένες μέρες" με τον Μπέκετ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΒΙΑ ΛΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ / "Ευτυχισμένες μέρες" με τον Μπέκετ

Τη Γουίνυ των «Ευτυχισμένων ημερών» του Μπέκετ θα ερμηνεύσει η Όλια Λαζαρίδου τον επόμενο Νοέμβριο, σκηνοθετημένη από τη Σύλβια Λιούλιου, με τον Νίκο Φλέσσα στον ρόλο του Γουίλυ, στον χώρο του Bios.

Η προσέγγιση ηθοποιών και σκηνοθέτριας στο εμβληματικό αυτό θεατρικό κείμενο του 20ού αιώνα είναι προγραμματικά ερευνητική, καθώς η παραστασιακή της μορφή διαμορφώνεται με βάση τα ερωτήματα που θέτει η σκηνική έρευνα και τις απαντήσεις που κάθε φορά επιχειρεί.

Όμως ο πειραματικός χαρακτήρας της παράστασης δεν εξαντλείται στον κύκλο των συντελεστών της, αλλά επεκτείνεται στην εκ των προτέρων αλληλεπίδραση με τους θεατές της.

Έτσι, ενώ η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου, παράλληλα με τη διαδικασία των προβών, θα λειτουργεί ένα πρωτότυπο εργαστήριο, που θα «πληροφορείται» απ’ αυτήν και θα την «πληροφορεί».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από εννέα τετράωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημιουργία της παράστασης, από την έναρξη των προβών έως και την πρεμιέρα, συγκροτώντας μια ομάδα ειδικών θεατών, που θα παρεμβαίνουν στο υλικό που θα τους παρέχεται από την πορεία της πρόβας με τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους και την αυθόρμητη απόκριση στα ερεθίσματα που θα έχουν στη διάθεσή τους. Ο κύκλος αυτός των συναντήσεων οροθετείται μέσα από εννέα λέξεις-αφορμές για κάθε συνάντηση: 1. Υποκείμενο 2. Ποίηση 3. Παιχνίδι 4. Μάσκα 5. Άρνηση 6. Πειρασμός 7. Φυσική 8. Έρωτας 9. Ενθουσιασμός.

Το εργαστήριο θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή, από 16/9-11/11, και για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται αποστολή σύντομου βιογραφικού έως τις 12/9 στο [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL