Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Θεατρικό Μουσείο Καμπανέλλη στη Νάξο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεατρικό Μουσείο Καμπανέλλη στη Νάξο

Στην περιοχή της Γρόττας στη Χώρα της Νάξου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας και αναμορφωτής του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης, άνοιξε μόλις στο κοινό το Θεατρικό Μουσείο του φέρει το όνομά του, πρώτο και μοναδικό σε όλη την περιφέρεια. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να δουν από κοντά το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά του αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, που δώρισε στο Μουσείο η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν τα έργα του συγγραφέα που έχουν εκδοθεί, μελέτες που έχουν γραφτεί γι' αυτά, επίσης να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις αλλά και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε.

Στόχος του Θεατρικού Μουσείου Καμπανέλλη είναι να μετατραπεί σε κέντρο μελέτης του έργου του Καμπανέλλη αλλά και γενικότερα του θεάτρου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής, ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Στο πρόγραμμα της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Μουσείου όπου λειτουργούν Εργαστήρια που οργανώνει η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου με πρώτο το «Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη, θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τις δυνατότητές του στη συγγραφή θεατρικού έργου. Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά με τη Σοφία Πολυκρέτη και θέμα «Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης». Η δημιουργική απασχόληση θα αφορά παιδιά από 5 μέχρι 10 χρόνων, τα οποία μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα επεξεργάζονται τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. (Κάθε Τετάρτη 11.30-13.30). Στο τέλος της πρώτης περιόδου θα οργανωθεί παρουσίαση από τα παιδιά που θα πάρουν μέρος σε αυτό.

Ήδη κάθε Τρίτη λειτουργεί «θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες" και στόχο τη γνωριμία με το έργο του συγγραφέα μέσα από τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του. Έως και τις 27 Σεπτεμβρίου (8.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.). Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

Επίσης κάθε Πέμπτη (9.00 μ.μ.), στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος», θα γίνεται προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του συγγραφέα. Από 28 Ιουλίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου.

Το Μουσείο, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Σάββατο (11.00-2.00 και 7.00-10.00 μ.μ.) με είσοδο 2 ευρώ, 1 ευρώ (μειωμένο). Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2285023619.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL