Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Βασίλης Μαγουλιώτης: / Βασίλης Μαγουλιώτης: Διαχρονικό το μήνυμα της Αντιγόνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βασίλης Μαγουλιώτης: / Βασίλης Μαγουλιώτης: Διαχρονικό το μήνυμα της Αντιγόνης

“Με γοητεύει πολύ που, αν και η 'Αντιγόνη' είναι σε πρώτο επίπεδο μια ιστορία που μιλάει για βασιλιάδες και δούλους, παρ' όλα αυτά, εμπεριέχει το απόσταγμα του ανθρώπινου προβληματισμού, τόσο σύγχρονου και μοντέρνου ακόμα και σήμερα που έχουμε περιέλθει σε τελείως διαφορετικά πολιτικά μοντέλα”.

Ο Βασίλης Μαγουλιώτης μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παίξει στον “Γαλιλαίο” του Μπρεχτ, στο “Πανηγύρι” του Κεχαΐδη, αλλά πρόλαβε ήδη να μας εντυπωσιάσει κάνοντας την έκπληξη με το «Siemprevivas, Φάντο + Λιζ» του Αραμπάλ μαζί με τους Μικέ Γλύκα και Γεωργία Μαυροειδοπούλου στο Υπόγειο της “Φάμπρικας” στον Κεραμεικό.

Ο νεαρός ηθοποιός, που παίζει για πρώτη φορά σε αρχαίο δράμα, επιλέχθηκε από τον Στάθη Λιβαθινό, ο οποίος του ανάθεσε τον ρόλο του Αίμονα στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Φρύνιχος των Δελφών.

“Ο ρόλος του Αίμονα δεν παίζεται συνήθως από τόσο νέο ηθοποιό, όπως και η Αντιγόνη. Κάτι που με έκανε να κοιτώ τη διαδικασία αθώα, έτσι όπως μας ζητήθηκε” εξηγεί ο Βασίλης Μαγουλιώτης, σημειώνοντας πως “ο Αίμονας είναι κάτι σαν τον Ρωμαίο που κυνηγάει και κάνει τα πάντα για τον έρωτα, κάτι που χάρη στη σκηνοθετική οδηγία εξετάσαμε από άλλη σκοπιά, επιμένοντας στη σχέση του γιου με τον πατέρα του και ο δρόμος που ακολουθήσαμε δεν ήταν ο προφανής. Πάμε να καταστρέψουμε αυτή τη σχέση ολοσχερώς”.

Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με τη συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών.

“Στην 'Αντιγόνη' ζωντανεύουν όλα όσα μας συγκινούν και σήμερα, οι σοφοί γέροντες του χορού που, αν και έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, με πολλές στοιβάδες αφήγησης πίσω τους, αναλύουν τι είναι ο άνθρωπος, πώς έχει καταφέρει τα πάντα, να δαμάσει τα κύματα, να οργώσει τη γη και να βγάλει την πέτρα, να κάνει τη φύση να έρθει με το μέρος του. Αλλά, παρόλο που τα έχει καταφέρει όλα αυτά, άλλοτε πηγαίνει προς το καλό και άλλοτε προς το κακό” καταλήγει ο Β. Μαγουλιώτης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 15 και 16 Ιουλίου και θα πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL