Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε η Λίνα Λαμπράκη

Πρωταγωνίστρια του ΚΘΒΕ και δασκάλα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του, σεμνή και ευγενική παρουσία η Λίνα Λαμπράκη, πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 78 χρόνων και κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι...

Πρωταγωνίστρια του ΚΘΒΕ και δασκάλα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του, σεμνή και ευγενική παρουσία η Λίνα Λαμπράκη, πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 78 χρόνων και κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αναστάσεως του Σωτήρος στη Θέρμη.

Γεννημένη στην Κομοτηνή, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα. Από το 1971 που πήγε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ δεν εγκατέλειψε μέχρι το τέλος της ζωής της την πόλη και το Κρατικό της Θέατρο. Στη σκηνή του γνώρισε επιτυχία, ερμήνευσε την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, ερμηνεία σταθμός στην καριέρα της, αλλά και δεκάδες άλλους ρόλους, με τελευταία συμμετοχή στην επετειακή παράσταση για τα 50 χρόνια του ΚΘΒΕ "Μικρά Διονύσια". Παρ' ότι είχε συνταξιοδοτηθεί εξακολουθούσε να διδάσκει στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

«Το ΚΘΒΕ θρηνεί την απώλεια της Λίνας Λαμπράκη. Κορυφαία ηθοποιός, εμβληματική φυσιογνωμία του ΚΘΒΕ, δασκάλα της σχολής και αγαπημένη φίλη, η Λίνα μάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές μας και στις τάξεις του ΚΘΒΕ" αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης.

Το ΚΘΒΕ, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, σημειώνει ότι υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία του θεάτρου το οποίο υπηρέτησε με ήθος, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο