Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Πέθανε η Λίνα Λαμπράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε η Λίνα Λαμπράκη

Πρωταγωνίστρια του ΚΘΒΕ και δασκάλα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του, σεμνή και ευγενική παρουσία η Λίνα Λαμπράκη, πέθανε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 78 χρόνων και κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αναστάσεως του Σωτήρος στη Θέρμη.

Γεννημένη στην Κομοτηνή, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα. Από το 1971 που πήγε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ δεν εγκατέλειψε μέχρι το τέλος της ζωής της την πόλη και το Κρατικό της Θέατρο. Στη σκηνή του γνώρισε επιτυχία, ερμήνευσε την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, ερμηνεία σταθμός στην καριέρα της, αλλά και δεκάδες άλλους ρόλους, με τελευταία συμμετοχή στην επετειακή παράσταση για τα 50 χρόνια του ΚΘΒΕ "Μικρά Διονύσια". Παρ' ότι είχε συνταξιοδοτηθεί εξακολουθούσε να διδάσκει στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

«Το ΚΘΒΕ θρηνεί την απώλεια της Λίνας Λαμπράκη. Κορυφαία ηθοποιός, εμβληματική φυσιογνωμία του ΚΘΒΕ, δασκάλα της σχολής και αγαπημένη φίλη, η Λίνα μάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές μας και στις τάξεις του ΚΘΒΕ" αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης.

Το ΚΘΒΕ, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, σημειώνει ότι υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία του θεάτρου το οποίο υπηρέτησε με ήθος, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL