Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
"ΓΑΜΟΙ, ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ..." / Μια σουρεαλιστική κωμωδία επιστρέφει... ανανεωμένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΓΑΜΟΙ, ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ..." / Μια σουρεαλιστική κωμωδία επιστρέφει... ανανεωμένη

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο, επιστρέφει στην Αθήνα η σουρεαλιστική κωμωδία της Άννας Χατζησοφιά Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω... Έχοντας ενισχυθεί από την επιτυχημένη παρουσίασή της εκτός των τειχών, αλλά και προικισμένη με ένα "επικαιροποιημένο" κείμενο, αφού μέσα σε έναν χρόνο η μόδα, όπως και οι... γάμοι, αλλάζουν, οι πέντε πρωταγωνίστριές της είναι έτοιμες να σηκώσουν την αυλαία, την Πέμπτη, στο θέατρο Badminton (Loft), όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Κωμωδία από γυναίκες, τις Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα, Ελένη Φίλιππα και τη Μάρα Μπαρόλα στη νέα διανομή, το Γάμοι, κηδείες... ψηλαφεί την αιώνια κόντρα μητέρας και κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, το φετίχ του σουτιέν, αλλά επίσης αντιμετωπίζει κατάματα τη φιλαρέσκεια, τον σεξισμό, την ομοφοβία και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας... Η παράσταση κινείται με άξονα τη γυναικεία ένδυση, αφού, όπως λέει η Άννα Χατζησοφιά, "όλη τους η ζωή είναι συνδεδεμένη με κάποιο ρούχο: Γυναίκες και ρούχα, γυναίκες και μαμάδες και ρούχα, γυναίκες και άντρες και ρούχα..."

Με τη μορφή μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση, με κεντρικό άξονα την ιστορία της Μπέμπας, που ερμηνεύει η Καίτη Παπανίκα, αναπτύσσονται πολλές ιστορίες γυναικών, σε μορφή μονολόγου, ντουέτου κ.λπ., ακολουθώντας όλες τις θεματικές των γυναικείων ρούχων. Οι 26 ρόλοι που ερμηνεύουν οι πέντε ηθοποιοί μετακινούνται σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, από τη δεκαετία του 1950 μέχρι τη σημερινή κρίση.

Ταυτόχρονα, μέσα από βίντεο που προβάλλονται, πέντε άντρες, οι Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευρυπιώτης, Κώστας Κόκλας, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Πάνος Σκουρολιάκος, λειτουργούν ως φαντασιακή προέκταση των γυναικών, καθώς εκτός από τη μαμά, που δυναστεύει όλα τα κορίτσια, όλες οι υπόλοιπες ενότητες της παράστασης "έχουν να κάνουν με τους άντρες που είναι στο μυαλό τους».

Στην παράσταση Γάμοι, κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω, που γράφει και σκηνοθετεί η Άννα Χατζησοφιά, τα σκηνικά και το video animation επιμελήθηκε η Λίνα Μαντίκου, ενώ τα κοστούμια δημιούργησε ο Χρήστος Πετρίδης και τη μουσική η Ισμήνη Πεπέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL