Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Γοητευτικές ιστορίες θεατρικών παρασκηνίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γοητευτικές ιστορίες θεατρικών παρασκηνίων

Ένα έργο εμπνευσμένο από ιστορίες των παρασκηνίων του θεάτρου, γεμάτο ζωντάνια, μαύρο χιούμορ, σασπένς και απρόβλεπτους ήρωες, που έγραψε η Άννα Ετιαρίδου, κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 7 Μαρτίου στο θέατρο "Βαφείο".

Ηθοποιοί, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, αλλά και κριτικοί θεάτρου συγκρούονται γύρω από την εμβληματική μορφή της Εύας, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, η οποία καταφέρνει με πλάγιους τρόπους να διεισδύσει στον θεατρικό τους κόσμο και να φέρει τα πάνω-κάτω. Η καλλιτεχνική κούραση, η κρίση της μέσης ηλικίας, η άρρωστη φιλοδοξία, τα ψυχολογικά αδιέξοδα, οι διαφωνίες, αλλά και η σύμπραξη των καλλιτεχνών του θεάτρου, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου, το οποίο διαδραματίζεται τόσο στο προσκήνιο όσο και στα παρασκήνια του Μπρόντγουαιη, μέσα σε μια απόλυτα θεατρική ατμόσφαιρα.

Το έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Δελακούρας αφηγείται την ιστορία μιας καταξιωμένης ηθοποιού και επί χρόνια βασίλισσας των θεατρικών σκηνών του Μπρόντγουαιη, που βρίσκεται σε καλλιτεχνική κρίση, καθώς επηρεάζεται από τα όρια της μετάβασης στη μέση ηλικία. Παρ' όλο που η ζωή φαίνεται να της τα έχει δωρίσει όλα απλόχερα, επιτυχία, αναγνώριση, φίλους, έρωτα και τη χαρά να κάνει ένα επάγγελμα που αγαπά, η ίδια νιώθει ότι το άστρο της τείνει να σβήσει. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Εύα, μια νεαρή θαυμάστρια που δείχνει να την λατρεύει. Η ίδια και οι φίλοι της "αγκαλιάζουν" από την πρώτη στιγμή αυτήν τη νεαρή θαυμάστρια, ανοίγοντάς της διάπλατα την πόρτα προς τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Όμως, καθώς η Εύα δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση, δείχνει να θέλει πολλά περισσότερα από κάτι τέτοιο.

«Από καιρό ένιωθα την ανάγκη να μιλήσω για όλα εκείνα που απασχολούν εμάς τους ανθρώπους του θεάτρου. Χρειαζόταν όμως να αφηγηθώ μια ιστορία. Ψάχνοντας, διαβάζοντας και παρακολουθώντας ταινίες, εμπνεύστηκα 'Το σύνδρομο της Εύας', που βασίζεται σε ιστορίες των παρασκηνίων του Μπρόντγουαιη», αποκαλύπτει η Άννα Ετιαρίδου, που έγραψε το έργο και επίσης πρωταγωνιστεί σε αυτό. «Οι ήρωες είναι όλοι άνθρωποι του θεάτρου -ο καθένας στον τομέα του- και εκφράζουν την αγωνία τους, τους προβληματισμούς τους, τις διαφωνίες τους, την καλλιτεχνική τους κούραση, αλλά και αυτά που τους ταλαιπωρούν καθημερινά, μέσα σ’ ένα χώρο που 'απαιτεί να δίνεις τόσα πολλά και να παίρνεις πίσω τόσο λίγα...'. Και μέσα σ’ όλα αυτά, τραγικές φιγούρες οι γυναίκες του έργου, καθώς αντιμετωπίζουν με πανικό το πέρασμα του χρόνου», καταλήγει.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής», Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL