Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κωνσταντίνος Ρήγος: / "Ο Χορός με τη σκιά μου" είναι μια εξομολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωνσταντίνος Ρήγος: / "Ο Χορός με τη σκιά μου" είναι μια εξομολόγηση

«Χορός με τη σκιά μου» με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σχολής

«‘Ο χορός με τη σκιά μου’ είναι ένας χορός με τον εαυτό μου. Όλα αυτά που έχω ζήσει και που κουβαλάω για πάντα μέσα μου», λέει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής με αφορμή την πρεμιέρα του έργου του Χατζιδάκι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Η πρώτη φετινή παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, φέρνει τον Κ. Ρήγο αντιμέτωπο με ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα, να δημιουργήσει μια παράσταση χορού πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, χορογραφώντας σε μια ενιαία παράσταση τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του συνθέτη, το «Κύκλος του CNS», το «Ο καπετάν Μιχάλης», «Το καταραμένο φίδι» και «Το χαμόγελο της Τζοκόντας».

«Από την εφηβική μου ηλικία, η μουσική και ο λόγος του Μάνου με επηρέασαν βαθιά", προσθέτει ο χορογράφος. "Δεν τον γνώρισα ποτέ - τον πλησίασα κάποιες φορές, αλλά πάντα υπήρχε μια απόσταση. Η απόσταση στην οποία σε κρατάει ο φόβος τη στιγμή που βρίσκεσαι απέναντι σε κάτι σπουδαίο. Η ευαισθησία, η λογική και ο πολιτικός λόγος του Μάνου υπήρξαν πάντα τα στοιχεία που με προκαλούσαν να χορογραφήσω ένα έργο του. Τώρα πια ο φόβος έχει φύγει, αλλά το δέος παραμένει. Καθώς πια νιώθω το έργο του ως ένα κομμάτι του ίδιου μου του εαυτού, πλέον νιώθω πιο τολμηρός να το αγγίζω και να το κάνω δική μου χορογραφία. Στον ‘Χορό με τη σκιά μου’, την πρώτη μου ‘αναμέτρηση’ με τον Μάνο, αλλά και τον έφηβο εαυτό μου, δημιουργώ τέσσερα διαφορετικά δωμάτια -ένα για κάθε έργο-, με μάτια - παράθυρα στον κόσμο που ζούμε ή σε αυτόν που ζει μέσα στη φαντασία μας. Τέσσερις χώροι για να φτιάξει ο κάθε θεατής την προσωπική του μυθολογία», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που εκτός από τη χορογραφία υπογράφει και το σκηνικό της παράστασης, σε συνεργασία με τη Μαίρη Τσαγκάρη.

Την παράσταση διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της ΕΛΣ Λουκάς Καρυτινός. Συμμετέχουν οι πιανίστες Θοδωρής Τζοβανάκης, Λευτέρης Μιχαλόπουλος, ο βαρύτονος της ΕΛΣ Διονύσης Σούρμπης και μουσικό σύνολο. Ο «Χορός με τη σκιά μου» θα παρουσιαστεί εκτός από τις 9, στις 10, 16, 17 και 24 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL