Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Λυρικό θέατρο και πολλές συναυλίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λυρικό θέατρο και πολλές συναυλίες

Το λυρικό θέατρο και οι συναυλίες των Μουσικών Συνόλων είναι οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους διαρθρώνεται το φετινό πρόγραμμα του Ολύμπια, του Δημοτικού Θέατρου της Αθήνας «Μαρία Κάλλας». Η «Εύθυμη Χήρα» του Franz Lehar κάνει πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου για δέκα παραστάσεις σε διεύθυνση Ζωής Ζενιώδη και Ελένης Κοτσμανίδου και σκηνοθεσία Iσίδωρου Σιδέρη.

Τα Μουσικά Σύνολα, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Big Band και η Φιλαρμονική παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών. Συγκεκριμένα, η Συμφωνική θα παρουσιάσει δύο μεγάλα αφιερώματα, στον Κωστή Παλαμά (31.10) και στον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (23.1), ενώ θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναυλιών με διάφορους θεματικούς κύκλους. Στον κύκλο "Μουσικοί Διάλογοι" θα προσεγγίσει διαφορετικά είδη, ξεκινώντας με τη συναυλία «Ρεμπέτικο με ήχο συμφωνικό» (7.11), ενώ στον κύκλο "Συναυλίες για Παιδιά" θα παρουσιάσει το μουσικό παραμύθι «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» (28 και 29.12) σε μουσική Άλκη Μπαλτά.

Ένα λαμπερό γκαλά όπερας με τη Συμφωνική Ορχήστρα και με τη συμμετοχή δημοφιλών Ελλήνων σολίστ θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό στις 5.1.

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει μια περιπλάνηση στην αγγλική μουσική από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα με έργα σημαντικών συνθετών (12.11), ενώ τις ημέρες των γιορτών θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία "Jubilate Domino" (17.12), όπου θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες.

H Big Band υποδέχεται στις 5.11 τον Γάλλο τρομπετίστα, ενορχηστρωτή και bandleader Jean-Loup Longnon και τον Έλληνα jazz σαξοφωνίστα Αντώνη Λαδόπουλο, ενώ ανανεώνει το ραντεβού με τη Πέννυ Μπαλτατζή (23.12) σε μία χριστουγεννιάτικη jazz συναυλία. Στις 21.1 συναντά τον κιθαρίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Γιώτη Σαμαρά και τον σαξοφωνίστα, πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Τάκη Πατερέλη.

Στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής η Ελένη Δήμου, ο Θάνος Ολύμπιος και ο Δώρος Δημοσθένους θα παρουσιάσουν συνθέσεις των σημαντικότερων δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού (17.12).

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι το τιμώμενο πρόσωπο στη συναυλία της 30ής Δεκεμβρίου, ενώ η βραδιά στις 14 Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες (10.12) και θα συμπράξει με τη Χορωδία (28/1) σε μια συναυλία με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών.

«To 'Ολύμπια', ένας από τους πιο εμβληματικούς χώρους σε μια πόλη ζωντανή, φιλόξενη και δημιουργική, αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά για τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες αλλά και όλους εκείνους που αναζητούν το φως του πολιτισμού στην καθημερινότητά τους» τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL