Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Αναβρασμός στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβρασμός στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, καθώς οι σπουδαστές αντιτίθενται στο πρόγραμμα σπουδών με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Το σπουδαστικό σωματείο καταγγέλλει υποβάθμιση των σπουδών με αφορμή την κατάργηση της θέσης του διευθυντή και την αντικατάστασή της από υπεύθυνο σπουδών στη θέση του οποίου τοποθετήθηκε, μετά από προκήρυξη, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης. Την ίδια ώρα, όπως λένε, αντικαταστάθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού προσωπικού.

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του θεάτρου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανακοινώνει πως, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης που συστήθηκε από το Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, προτάθηκε ομόφωνα ο Σ. Χατζάκης μετά από εξέταση των αιτήσεων που είχαν υποβάλει συνολικά πέντε υποψήφιοι (Γκραουζίνις, Δεντάκης, Κουνίδου και Ζαμπουλάκης).

Χρέη διευθυντή της σχολής έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρος Τσακίρης.

Οι σπουδαστές λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων δηλώνουν αντίθετοι στην αλλαγή του προγράμματος σπουδών, εξηγώντας στην “Αυγή” πως «επειδή το σύγγραμμα στην υποκριτική δεν υπάρχει, αλλά σύγγραμμα είναι ο ίδιος ο καθηγητής, αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης και λεπτές σχέσεις ισορροπίας στη διδακτική διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση, εκκρεμεί για τους τριτοετείς και η προετοιμασία των διπλωματικών παραστάσεων, αφού είχαμε ξεκινήσει ήδη να δουλεύουμε με τους καθηγητές που αντικαταστάθηκαν. Αυτό ξαφνικά διακόπηκε» υπογραμμίζουν.

“Αστάθεια στη διοίκηση”

Οι σπουδαστές αντιτίθενται στην απομάκρυνση των καθηγητών Υποκριτικής Τσέζαρις Γκραουζίνις και Κίμωνα Φιορέτου.

«Καταλάβαμε ότι κάποια πράγματα πρόκειται να αλλάξουν, έχοντας κάνει γνωστή την αντίθεσή μας στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, η οποία και μας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή» υποστηρίζουν. «Υπάρχει αστάθεια στη διοίκηση, άρα και στην εκπαίδευση και στο πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει», προσθέτουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σωματείο των σπουδαστών ζήτησε από την τριμελή επιτροπή -που αποτελούνταν το από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σταύρο Τσακίρη και τα μέλη του Δ.Σ. Πέτρο Βάη και Μαριάννα Σταματιάδου - τα πρακτικά της συνεδρίασης για την επιλογή Χατζάκη, κάτι το οποίο και δεν έγινε δεκτό.

Οι σπουδαστές, που σχεδιάζουν να αποτανθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα που τους απασχολεί, θέτουν ερωτήματα μεταξύ των οποίων για ποιο λόγο υποβιβάστηκε η θέση του διευθυντή σπουδών σε υπεύθυνο σπουδών, κατά πόσο τα κριτήρια επιλογής του είναι παιδαγωγικά, αλλά και πώς είναι δυνατόν σε μια σχολή τριετούς φοίτησης να πραγματοποιείται σύμβαση διάρκειας μικρότερης του ενός έτους στον υπεύθυνο σπουδών;

Μάνια Ζούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL