Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υποβολιμαία δημοσιεύματα, μικροκομματική στόχευση

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταγγέλλοντας "το χυδαίο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας thePresident.gr, το οποίο αναπαρήγαγε μετέπειτα η εφημερίδα...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν η διοίκηση και η διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταγγέλλοντας "το χυδαίο, ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας thePresident.gr, το οποίο αναπαρήγαγε μετέπειτα η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’ καθώς και η ιστοσελίδα Kουλτουρόσουπα" που κάνει λόγο για παρατυπίες και κακοδιαχείριση στο θέατρο.

Χαρακτηρίζοντας "υποβολιμαία" δημοσιεύματα τέτοιου τύπου, οι συντάκτες των οποίων "εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία" με "προφανή μικροκομματική στόχευση και ενδεχομένως ιδιοτελή σκοπιμότητα", διοίκηση και διεύθυνση του θεάτρου απαντούν σε ένα προς ένα τα σημεία του. Επισημαίνουν κατ' αρχάς πως τον Αύγουστο του 2015 "τα χρέη του ΚΘΒΕ ανέρχονταν στο ποσό των 8.618.585 ευρώ, στο ταμείο του θεάτρου υπήρχαν 8.010 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί τρεισήμισι μήνες". Τα χρέη μηδενίστηκαν στα τρεισήμισι χρόνια "με την αμέριστη βοήθεια των υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας καθώς και με την καλλιτεχνική αναβάθμιση του θεάτρου και τη χρηστή διαχείριση". Ως προς την κρατική επιχορήγηση, παρέμεινε στα 5.800.000 ευρώ, "ποσό μειωμένο δραστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", ενώ οι έκτακτες επιχορηγήσεις που έλαβε το θέατρο τα τέσσερα χρόνια της παρούσας διοίκησης έφτασαν στο ποσό των 10.561.034 ευρώ, που αφορούσε "κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών και χρεών του παρελθόντος, καταβολή αποζημιώσεων σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων μιας δεκαετίας περίπου, αποπληρωμή προστίμων υπερημερίας, πληρωμή εξαιρέσιμων αποδοχών και λοιπών εκκρεμοτήτων που διατηρούνταν επί πολλά έτη λόγω της αδιαφορίας και κακοδιαχείρισης προηγούμενων διοικήσεων".

Ως προς τον "στρατό ημετέρων συμβασιούχων" υπογραμμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, επί Λυσαρίδου και Βούρου, οι εργαζόμενοι ήταν 384, τον Δεκέμβριο του 2014, επί της ίδιας διοίκησης, ήταν 373, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015, της επί νυν διοίκησης, ήταν 345 και σήμερα είναι 355.

Για τις δήθεν "υπέρογκες αυξήσεις 27% εν μία νυκτί" στις αποδοχές της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας παραπέμπουν στην εφαρμογή απόφασης συναρμόδιων υπουργείων, ενώ για το κλίμα τρομοκρατίας και bullying στο θέατρο τονίζουν ότι στερούνται σοβαρότητας, όπως έχει αποδειχτεί και με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο