Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Στο βάθος του ορίου"

Έκθεση της Βασιλικής Σαγκιώτη στον χώρο τέχνης "Μελάνυθρος" Το σημείο και η γραμμή ως δομή των έργων

Με τοπίο που χαρτογραφεί βιωματικά συναισθήματα και εικόνες στο βάθος του ασυνείδητου και του χρόνου, έχοντας αφετηρία την περιπλάνηση σε διάφορους τόπους, φυσικούς ή αστικούς, μοιάζουν τα έργα της Βασιλικής Σαγκιώτη που συνθέτουν την έκθεση “Στο βάθος του ορίου”, η οποία μόλις εγκαινιάστηκε στον χώρο τέχνης “Μελάνυθρος”, της οδού Ζάππα 4, στο Καλλιμάρμαρο.

Μέσα από αυτές τις διαδρομές, η παρατήρηση συνιστά το πλαίσιο στο οποίο επιστρέφει με φυσικότητα η εικαστικός, η οποία υπήρξε αριστούχος φοιτήτρια της ΑΣΚΤ δίπλα στον Μυταρά και τον Δ. Κοκκινίδη.

Με κεντρικό άξονα του έργου της να αποτελεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση του τοπίου, η ζωγραφική της Σαγκιώτη, με χρώμα λιτό και διακριτικό, χρησιμοποιεί το σημείο και τη γραμμή ως δομή των έργων. Από τα δύο αυτά βασικά στοιχεία προκύπτουν στην επίπεδη επιφάνεια ποικίλες ποιότητες. Ακολούθως, τα έργα χώρου υπακούουν στην ίδια συλλογιστική, παράγοντας πλέγματα. Το ανάπτυγμα της οργανικής ύλης, η μορφή που αποκαλύπτεται μέσα από τη ροή των όγκων, των μεγεθών, των πυκνοτήτων, συνιστά το δυναμικό ανάλογο μιας εσωτερικής προσωπικής ανάπτυξης. Κατ' αυτόν τον τρόπο, στο ύστατο σημείο του ορίου μεταξύ «ουρανού και γης», ακροβατώντας με ισορροπία ανάμεσα στην υλική και την πνευματική πραγματικότητα, το συνολικό έργο της εικαστικού φιλοδοξεί να εκφράσει μια ολιστική προσέγγιση του κόσμου.

Η έκθεση διαρκεί έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ιστορικό λάθος

Το μόνο που έλειπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια ακόμη κρίση αξιοπιστίας. Αλλά κι αυτό το κατάφερε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής κάνοντας το ιστορικό λάθος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο