Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Θερμή υποδοχή για την Αrt Athina
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερμή υποδοχή για την Αrt Athina

Πλήθος κόσμου από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, εικαστικοί, συλλέκτες, διευθυντές μουσείων, ιστορικοί τέχνης, επιμελητές, αλλά και φιλότεχνοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Art Athina το βράδυ της Τετάρτης στο Ωδείο Αθηνών.

“Για το μεγαλύτερο εικαστικό φόρουμ σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα" έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας για “ένα φόρουμ που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του τόπου και αποτελεί εμβληματικό μέσο της προβολής της δημιουργίας της χώρας μας στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης αποδεικνύοντας ότι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μόνο απόγονοι μεγάλων προγόνων στον χώρο της δημιουργίας της τέχνης, αλλά μπορούμε κι εμείς να γράψουμε τη δική μας ιστορία".

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε απευθυνόμενος στους διοργανωτές: “Είστε εσείς που διαμορφώνετε την πραγματικότητα και την αίσθησή μας για την πραγματικότητα, με καλύτερο τρόπο από μας. Διά της τέχνης και με την τέχνη. Διαμορφώνετε έτσι την αλήθεια μιας χώρας ζωντανής, με αστείρευτη ενέργεια, μιας χώρας που δημιουργεί, που αφήνει το στίγμα της. Η Art Athina είναι ακόμη μία προσπάθεια να αναδειχθεί το αληθινά δημιουργικό πρόσωπο της χώρας, σε μια στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν. Από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχετε την απόλυτη συμπαράσταση και στήριξή μας και έχετε την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντοτε εδώ”, κατέληξε.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής υπογράμμισε πως “η μεταφορά της 23ης Art Athina από τις παρυφές στο κέντρο του αστικού ιστού σηματοδοτεί την ανάγκη αφενός να καταστεί η φουάρ αναπόσπαστο μέρος της συνολικής καλλιτεχνικής δυναμικής της πόλης, αφετέρου να επιβεβαιωθεί η άρρηκτη σχέση της οικονομίας με την κίνηση των ιδεών και τον πλούτο της δημιουργίας. Το ανανεωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της φουάρ κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Η Art Athina στο Ωδείο Αθηνών, αλλά και με ισχυρή παρουσία εκτός των τειχών του εκθεσιακού χώρου, συμμετέχει ενεργά στη ζωή της πόλης, γίνεται μέρος του παλμού της, τμήμα μιας διαδρομής, κομμάτι της αστικής εμπειρίας".

Η Art Athina θα είναι ανοιχτή για το κοινό ώς και την Κυριακή, 24 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL