Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
OPEN HOUSE ATHENS 2017 / Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

OPEN HOUSE ATHENS 2017 / Η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική γιορτή της Αθήνας

Σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, που ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά τον κόσμο, μετέχει από σήμερα έως και την Κυριακή 2 Απριλίου η Αθήνα.

Πρόκειται για τη δράση Open House, που προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής επισκεπτόμενο δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και χώρους με ξεναγούς 450 εθελοντές.

Η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτήρια και την αρχιτεκτονική τους.

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 89 κτήρια και χώροι, μεταξύ των οποίων δημόσια και ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ξενοδοχεία, θέατρα, εκκλησίες, μουσεία κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Επίσης, μέσω ποδηλασίας το κοινό μπορεί να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης με μικρά γκρουπ ποδηλατών στους οποίους θα παρέχεται ηλεκτρικό ποδήλατο και κράνος ασφαλείας.

Φέτος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την αμερικανική και τη νορβηγική πρεσβεία, δύο σημαντικά κτήριά τους ανοίγουν τις πόρτες τους για ξενάγηση του κοινού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και σχολών σε ορισμένα από τα κτήρια του προγράμματος την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Παράλληλα, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται φέτος για παιδιά το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου μέσα από δύο διαδραστικά παιχνίδια.

Η Σχολή Βακαλό, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων διεξάγει διαγωνισμό υποβολής πορτφόλιο με βραβείο μια υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου, ενώ ο διαγωνισμός φωτογραφίας δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “Frame your view”.

Η αυλαία θα κλείσει με ένα πάρτι, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι επισκέπτες, εθελοντές, συμμετέχοντες και υποστηρικτές και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου μετά τις 9 μ.μ. στο 48 Urban Garden, Αρματολών και Κλεφτών 48. Πληροφορίες παρέχονται στο ενημερωτικό περίπτερο που βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24 καθώς και στην ιστοσελίδα http://www.openhouseathens.gr/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL