Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Αφιέρωμα στο έργο των δύο εικαστικών / Η Art Athina τιμά Γ. Κουνέλλη και Δ. Μυταρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιέρωμα στο έργο των δύο εικαστικών / Η Art Athina τιμά Γ. Κουνέλλη και Δ. Μυταρά

Ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Κουνέλλη και του Δημήτρη Μυταρά, που αποχαιρέτησαν τη ζωή την ίδια ημέρα, περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση της Art Athina, η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης που θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου στο γήπεδο του Tae Κwon Do στο Φάληρο.

Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση, με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου, εμφανίζεται ανανεωμένη, με καινούργιες προτάσεις και θεματικές ενότητες. Εκτός από τις βασικές συμμετοχές των γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού, φέτος συμμετέχουν νέες αίθουσες τέχνης από το εξωτερικό με ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρχει ενότητα αφιερωμένη στο design, ενώ θα παρουσιαστεί ομαδική έκθεση με ιστορικό υλικό από τις βασικές συμμετοχές της Art Athina, υπό την επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι, όπου εντάσσεται και η παρουσίαση της εγκατάστασης Ρωτώντας της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί σειρά συζητήσεων και πάνελ συνεντεύξεων.

Θεσπίζεται ενότητα με θεματική που ορίζεται κι οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή με την αρχή να κάνει φέτος η Μύριαμ Μπεν Σαλάχ, γεννημένη το 1985 στo Αλγέρι, αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης “Kaleidoscope” και επιμελήτρια με βάση το Παρίσι.

Το πρόγραμμα βίντεο και προβολών έχει την επιμέλεια του καλλιτέχνη, επιμελητή και κριτικού τέχνης Αλεξάντερ Μπουρένκοφ, γεννημένου το 1987 στην Αγία Πετρούπολη, η ερευνητική δραστηριότητα του οποίου αφορά την ανερχόμενη ρωσική εικαστική σκηνή.

Το πρόγραμμα περφόρμανς φέρει την επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά workshops και ο εκδοτικός οίκος Ommu θα παρουσιάσει σειρά καλλιτεχνικών εκδόσεων και καταλόγων. Η παρουσίαση θα πλαισιώνεται με σειρά ομιλιών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στη φετινή Art Athina γίνονται ήδη δεκτές έως και τις 24 Μαρτίου μέσω της ιστοσελίδας http://www.art-athina.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL