Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Φωτογραφίες δρόμου στην Κυψέλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτογραφίες δρόμου στην Κυψέλη

Τη γοητεία, τον αυθορμητισμό και τη δυναμική της στιγμής προσώπων και τόπων εμπεριέχουν οι φωτογραφίες δρόμου που πολλοί καλλιτέχνες επιλέγουν για αιχμή της επαγγελματικής τους διαδρομής. Πενήντα τέτοιου είδους φωτογραφίες από διάφορα μέρη της γης, τραβηγμένες από είκοσι φωτογράφους, φιλοξενεί η έκθεση Street Photography που εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ., στην γκαλερί Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55) στην Κυψέλη, σε επιμέλεια Μάρκου Δολόπικου.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας μια ποικιλία θεμάτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Ιράν, τη Γερμανία, τη Μαλαισία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η φωτογραφία δρόμου καταφέρνει πάντα να εκπλήσσει και να προσελκύει τόσο τους φωτογράφους όσο και τους θεατές. Είναι σαν μια κρυφή ματιά στις ψυχές των ανθρώπων που κυκλοφορούν στην πόλη. Για πολλούς φωτογράφους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια να περιφέρονται στην πόλη με μια μηχανή κρεμασμένη στον λαιμό ψάχνοντας για το πρόσωπο ή την κατάσταση που θα τους τραβήξει την προσοχή. Τα πάντα γύρω μας έχουν τη δική τους ζωή και διηγούνται τη δική τους ιστορία, φτάνει κάποιος να αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναδείξει την ομορφιά της στιγμής. Πολλές φορές, χωρίς την παρουσία του φωτογράφου και της φωτογραφικής μηχανής, σίγουρα αυτή η ομορφιά θα είχε χαθεί. Πολλά στοιχεία για τη ζωή σε κάθε πόλη αποκαλύπτονται μέσα από τις φωτογραφίες και την απεικόνιση στιγμών της καθημερινότητας. Κάποιες από αυτές είναι οικείες και κάποιες εντελώς ξένες προς εμάς. Αυτό είναι που κάνει όμως τόσο ενδιαφέρουσα τη φωτογραφία δρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL