Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Στις αίθουσες τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις αίθουσες τέχνης

ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ Χαρακτικά και ζωγραφικά έργα των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στις 12 Ιανουαρίου. Η νέα δουλειά του Κατσαδιώτη με τίτλο «Ποιητικά Περιστατικά» περιλαμβάνει χαρακτικά έργα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές της οξυγραφίας, ενώ η Τζένη Κωδωνίδου, στη νέα σειρά έργων με τίτλο «Notes on ambiguity», εφαρμόζει ένα πλήθος εικαστικών πρακτικών όπως το κολάζ, η επιζωγράφιση, το σχέδιο και η οικειοποίηση. Στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Κριεζώτου 6, έως 4/2.

ΓΚΑΖΙ Είκοσι πέντε επιλεγμένα ζωγραφικά έργα του Θωμά Τουρναβίτη θα εκτίθενται από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στον Χώρο Τέχνης -ισμός σε μια έκθεση με τίτλο “Selected Works”. Πρόκειται για έργα από τις σειρές “Cyclopia”, “Idols” και “Thalassa©”, δουλεμένα με λάδι σε καμβά και χαρτί. Στον Χώρο τέχνης -ισμός, Ευπατριδών 17 και Τριπτολέμου 7, στο Γκάζι. Έως 28 Φεβρουαρίου.

ΓΚΑΛΕΡΙ “7” Η ομαδική έκθεση με τίτλο “Φόρμα και Περιεχόμενο”, σε επιμέλεια Θάλειας Βλαχοπούλου, εγκαινιάζεται την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στην γκαλερί 7. Πέντε ζευγάρια, Έλληνες και Ασιάτες καλλιτέχνες, ερευνούν τη νέα προσέγγιση στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Γκαλερί 7, Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ Πρώτη ξενάγηση έτους την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 49. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Συνεχίζεται έως τις 14 Ιανουαρίου στην Γκαλερί Σκουφά η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα με τίτλο «Ornament». Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναδεικνύουν τον ρόλο του διάκοσμου (ornament) και χρησιμοποιώντας το μοτίβο, τον γραφισμό, τη γεωμετρία, «διακοσμούν», «στολίζουν», «κεντούν» τις εικόνες τους.

ΙΛΕΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ Έως τις 28 Ιανουαρίου μπορεί το κοινό να επισκεφθεί την εγκατάσταση του Δημήτρη Φουτρή με τίτλο «Β is everything you can imagine from the material world» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Εγκατάσταση, φωτογραφία και βίντεο πραγματεύονται τα όρια μεταξύ του υλικού και του άυλου, των αντικειμένων και της γλώσσας. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματωλών και Κλεφτών 48.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL