Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Πέθανε ο φωτογράφος Στέφανος Πάσχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο φωτογράφος Στέφανος Πάσχος

Από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους της χώρας, με καινοτόμες απόψεις και έργο, ο Στέφανος Πάσχος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 69 του χρόνια. Κηδεύεται την Πέμπτη, στη 1 μ.μ., από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Έχει διακριθεί στο πορτρέτο, το γυμνό και τη μόδα με έργα καλλιτεχνικής και αισθητικής αρτιότητας, ενώ υπήρξε αγαπημένος δάσκαλος ανάμεσα στους σπουδαστές του στο ΤΕΙ Αθήνας. Σεμνός και γλυκός άνθρωπος, αεικίνητος μέχρι το τέλος, δεν έπαψε να πειραματίζεται τόσο με την ασθητική της φόρμας όσο και με τα υλικά της φωτογραφίας, ενώ συνδύαζε με μαεστρία τη γνώση του παρελθόντος με τις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Γεννημένος το 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε φωτογραφία, κινηματογράφο, συντήρηση έργων τέχνης και πλαστικές τέχνες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Εργάστηκε ως φωτογράφος διαφημιστικής και εφαρμοσμένης φωτογραφίας και δίδασκε ώς το τέλος στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας και σε άλλες σχολές. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό αλλά και σε καλλιτεχνικές εκδόσεις, λευκώματα και περιοδικά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL