Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Βραβευμένα "Δωμάτια" από τον ευρωπαϊκό Νότο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραβευμένα "Δωμάτια" από τον ευρωπαϊκό Νότο

Μία ελληνική, μία πορτογαλική και μία ισπανική συμμετοχή κατέκτησαν τα τρία πρώτα βραβεία του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού "Room 18", που διοργάνωσε η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής "Δομές", με θέμα τον σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού ξενοδοχείου 18 τ.μ.

Ένα καταπράσινο δωμάτιο-πάρκο, με ανάγλυφο δάπεδο από γρασίδι, μέσα σε τοίχους που καλύπτονται εξ ολοκλήρου από καθρέφτες, προκειμένου να δημιουργήσει μια αίσθηση άπειρου και εξοχής, ένα σημείο ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, είναι η πρόταση του Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλου (αρχιτέκτονα του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου "Λειβαθώ" στην Κεφαλονιά), που κατέκτησε το 1ο βραβείο.

Ο Joao Prates Ruivo σχεδιάζοντας ένα δωμάτιο-διάδρομο, στο οποίο όλα τα έπιπλα μπορούν να αναρτώνται σε διάφορα ύψη, κατέκτησε το 2ο βραβείο, ενώ οι Ισπανοί Sara Navazo Saez de Arregui και Edorta Larizgoitia Andueza, προτείνοντας "Το κουτί των ονείρων", ένα δωμάτιο ύπνου μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, τιμήθηκαν με το 3ο βραβείο.

Οι τρεις βραβευμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν σε πραγματικές διαστάσεις, στην έκθεση "Room 18", που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στα τέλη Νοεμβρίου.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 262 προτάσεις από 580 συντελεστές από 17 χώρες, ενώ εννέα ακόμα προτάσεις θα λάβουν έξι επαίνους, σύμφωνα με απόφαση της κριτικής επιτροπής, που την αποτελούσαν οι αρχιτέκτονες και καθηγητές Γ. Αίσωπος, Γ. Πανέτσος, Γ. Τζιρτζιλάκης, Μ. Φιλιππίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL