Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"ΜΕΣΑ" με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης

Συνεχίζοντας τις δράσεις που ελπίζεται ότι θα φέρουν πιο κοντά τα επίσημα εγκαίνια, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Προλεγόμενα", φιλοξενεί στους χώρους του ένα άλλο μουσείο, ένα ιδιαίτερο συνεργατικό και διεπιστημονικό πείραμα προσέγγισης και ενδυνάμωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων διαμέσου της τέχνης και της δημιουργικής δραστηριότητας, με στόχο την ένταξή τους στην κοινωνία.

Το "Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων" (ΜΕΣΑ) ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο από μαθητές των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων, Διαβατών, Κορυδαλλού, το Δημοτικό Σχολείο Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα και το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ "Έξοδος" στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, οι περίπου 100 μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με 10 εικαστικούς καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, να δημιουργήσουν τα δικά τους συλλογικά έργα σύγχρονης τέχνης και να προετοιμαστούν για το δεύτερο στάδιο, την παρουσίαση των έργων τους μέσα σε εκθεσιακό χώρο, που δεν είναι άλλος από τον χώρο των περιοδικών εκθέσεων στο ισόγειο του νέου κτηρίου του ΕΜΣΤ.

Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν κοινές αναφορές και ερωτήματα, πάντοτε με κυρίαρχο άξονα την ελευθερία, χρησιμοποιώντας ποικίλα εικαστικά μέσα, όπως η περφόρμανς, η ηχητική σύνθεση και εγκατάσταση, η φωτογραφία, η ζωγραφική και η γλυπτική.

Το δεύτερο στάδιο αυτής της πορείας αποφασίστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Προλεγόμενα" και να παρουσιαστεί για έξι ημέρες, μέχρι τις 3 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη που θα φιλοξενηθεί στη νέα στέγη του ΕΜΣΤ, σε μια συμβολική κίνηση που δηλώνει προτεραιότητα σε θέματα εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις