Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.5°C13.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C13.8°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.1°C13.8°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.3°C
1 BF 75%
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ BACK TO ATHENS / Επιστροφή στην Αθήνα με ομαδική "Χαρά"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ BACK TO ATHENS / Επιστροφή στην Αθήνα με ομαδική "Χαρά"

Επιστρέφει δυναμικά από την Παρασκευή και για μία εβδομάδα το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens/4, που εκτυλίσσεται γύρω από την ιστορική πλατεία Εξαρχείων, συγκεντρώνοντας διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες που με εκδηλώσεις, εκθέσεις, περφόρμανς, μουσικά δρώμενα, ομιλίες και προβολές ζωντανεύουν τη γειτονιά.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Κύπρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στο κοινό μία εβδομάδα πολυπολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων που κατανοούν την εποχή τους. Το Back to Athens 2016 πλαισιώνεται από το Berlin Soup, ένα διαθεματικό πολιτιστικό φεστιβάλ.

Η φετινή διοργάνωση θα εκτυλιχθεί σε τρία ιστορικά κτήρια της περιοχής, όπου θα στεγαστούν 6 θεματικές εκθέσεις, μια διαθεματική performance και 17 καταστήματα. Πρόκειται για το κτήριο της Cheapart (Θεμιστοκλέους & Ανδρέου Μεταξά 25), το κτήριο της Ερεσσού 40 και την έδρα των εκδόσεων Ύψιλον (Τζαβέλλα 15).

Σε αυτό το τελευταίο κτήριο θα φιλοξενηθεί η ομαδική εικαστική έκθεση Χαρά/Happiness, σε επιμέλεια Δημήτρη Χαλάτση, στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Έλενα Ακύλα, Christian Rupp, Μυρτώ Σταμπούλου, Άννα Τσουλούφη, Fotizontas (Prolekultur), Δημήτρης Χαλάτσης, Στέφανος Χανδέλης.

"Στον αντίποδα όλων αυτών που η κάθε εξουσία παράγει", σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, βία, αυταρχισμό, φόβο και θάνατο, "βρίσκεται η χαρά των ανθρώπων: τα γεγονότα που μας κάνουν να χαιρόμαστε τα δημιουργούμε κι άρα είναι εν δυνάμει διάχυτα παντού. Η χαρά αμφισβητεί ουσιαστικά την κάθε εξουσία και αποκαλύπτει δυνατότητες ανατροπής της".

Έτσι, με αντιεξουσιαστική διάθεση, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν αναζητούν την πηγαία χαρά και όχι το κατασκευασμένο χαρούμενο πρόσωπο που παράγει η βιομηχανία του θεάματος και η μαζική κουλτούρα, προκειμένου το μελαγχολικό πλήθος να μπορέσει να αντέξει τη θλιβερή καθημερινότητα.

Η έκθεση Χαρά/Happiness εγκαινιάζεται την Παρασκευή στις 8.00 μ.μ. στον εκδοτικό οίκο Ύψιλον και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό (5.00-9.00 μ.μ.) έως τις 11/6.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL