Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΛΑΤΣΗ / Το "καταραμένο απόθεμα": σπατάλη, κατανάλωση, κρίση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΛΑΤΣΗ / Το "καταραμένο απόθεμα": σπατάλη, κατανάλωση, κρίση...

Με τίτλο δανεισμένο από τον Ζωρζ Μπατάιγ, η έκθεση του Δημήτρη Χαλάτση Το καταραμένο απόθεμα εγκαινιάζεται σήμερα, επιδιώκοντας με κριτική διάθεση να φανερώσει μια διαφορετική οπτική σε ζητήματα όπως αυτό της σπατάλης, της κατανάλωσης και της «ανθρωπιστικής» κρίσης...

Η έκθεση, περιλαμβάνει video, εγκαταστάσεις, σχέδια και ζωγραφική, ενώ κατά την αποψινή "πρώτη", στον ανεξάρτητο χώρο της οδού Πραξιτέλους 33, ο Δημήτρης Χαλάτσης θα πραγματοποιήσει performance, στις 9.00 μ.μ.

«Θεωρώ πως η συγκεκριμένη ενότητα έργων έχει αναφορά στα όσα πραγματεύεται ο Μπατάιγ ο οποίος ασκεί κριτική όχι μόνο στο σύστημα και στον καπιταλισμό αλλά και στην τέχνη και την επιστήμη" λέει ο δημιουργός. "Αυτή η κουβέντα εξακολουθεί να είναι επίκαιρη σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης και σχετίζεται με την έννοια της ανάπτυξης. Πόσο μπορεί να αναπτυχθεί μια κοινωνία; Γιατί ενώ παράγεται τόσος πλούτος υπάρχει παράλληλα και παραγωγή τόσης φτώχειας;».

Ο Δημήτρης Χαλάτσης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1969. Σπούδασε ζωγραφική στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Καρλσρούης, στη Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη ζωγραφική. Την έκθεση Καταραμένο απόθεμα (από το ομώνυμο βιβλίο του Μπατάιγ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις futura σε επιμέλεια Φώτη Τερζάκη) επιμελείται η Βανέσσα Θεοδωροπούλου και αποτελεί την έβδομη ατομική του καλλιτέχνη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 7.00-10.30 μ.μ.

Έλενα Ακύλα - Κοσμάς Κέφαλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL