Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Με τον φακό του Μάσιμο Λίστρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τον φακό του Μάσιμο Λίστρι

Με έδρα τη Φλωρεντία φωτογραφίζει εδώ και χρόνια τον άψυχο κλασικισμό, γοητευμένος από τον απόλυτο έλεγχο της σύνθεσης που του επιτρέπει να έχει η αρχιτεκτονική θεματολογία. Επαρκές δείγμα της τέχνης του Ιταλού φωτογράφου Massimo Listri παρουσιάζεται στην έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια επιλογή φωτογραφιών του, η οποία περιλαμβάνει τις εικονικές του προοπτικές για τα μπαρόκ παλάτια, τους νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους και τις αναγεννησιακές βιβλιοθήκες. Η κάμερα του Listri δίνει πρόσβαση σε ιδιωτικά παλάτια, ξεχασμένα κάστρα και διάσημα μουσεία άδεια από επισκέπτες.

Οι μεγάλου μεγέθους εκτυπώσεις του εισάγουν τον θεατή σε ένα σύμπαν περασμένης -και, για μερικούς, κορεσμένης- ομορφιάς. Περισσότερο από απλή καταγραφή της αρχιτεκτονικής, ο Listri ανακαλύπτει εκ νέου τους ιστορικούς χώρους και μας καλεί να τους εξετάσουμε με φρέσκια ματιά.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αντίφαση μεταξύ της ρομαντικής επιμονής του να απεικονίζει το παρελθόν και της τεχνολογικής προόδου την οποία χρειάζεται για την επίτευξη της ακριβούς σαφήνειας των εικόνων του. Άλλωστε αυτή η έλλειψη της αίσθησης του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο του έργου του με τις διαχρονικές, ακατοίκητες φωτογραφίες του. Μέσα από την παντελή απουσία των ανθρώπων, η ιστορία παραμένει ανέπαφη. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Μάγδας Μπαλτογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL