Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Τα λάθη επιτρέπονται... και στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα λάθη επιτρέπονται... και στην Αθήνα

Έργο της Κατερίνας Κότσαλα στη 16η Μπιενάλε Νέων

Errors Allowed... Τα λάθη επιτρέπονται! Αυτός ήταν ο τίτλος της περσινής 16ης Biennale Νέων Δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στην Ανκόνα της Ιταλίας τον Ιούνιο, στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 200 νέοι καλλιτέχνες από 20 χώρες της Μεσογείου, ανάμεσά τους και 15 Έλληνες, που αποτέλεσαν την εθνική αντιπροσωπεία στη διοργάνωση.

Σήμερα, "τα λάθη επιτρέπονται" και επί ελληνικού εδάφους, αφού χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν, στον χώρο της αίθουσας τέχνης CAMP τα εγκαίνια της "μετα-μπιεναλικής" έκθεσης παρουσίασης στο ελληνικό κοινό των νεαρών καλλιτεχνών και του έργου τους που πήρε μέρος στη διεθνή αυτή διοργάνωση.

Η Biennale αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Διεθνούς Ένωσης Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (BJCEM), ιδρυτικό μέλος αποτελεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που διοργανώνει την έκθεση, σε συνεργασία με την CheapArt. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας φιλοξένησε τρεις φορές την Biennale, το 1986 και το 2011 στη Θεσσαλονίκη και το 2003 στην Αθήνα.

Οι 15 νέοι καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας και συμμετέχουν, με δημιουργίες τους, ο καθένας στον τομέα του, στην έκθεση στο CAMP είναι οι Πάνος Αμελίδης (music, sonic art), Ινώ Βαρβαρίτη - Εριφύλη Βενέρη (visual arts), Παναγιώτης Βορριά - Πάνος Κόμπης (visual arts), Θοδωρής Ζαφειρόπουλος (multimedia arts), Κατερίνα Κότσαλα (visual arts), Ευαγγελία Κουλιζάκη (λογοτεχνία), Ελεάννα Παναγούλια - Αλέξανδρος Χαρίδης (multidisciplinary arts), Πάνος Προφήτης (visual arts), Παναγιώτης Σαμσαρέλος (multidisciplinary arts), Δημήτρης Σαρλάνης (multidisciplinary arts), Μαρία Τριαλώνη/Γιώργος Τσάμης (performing arts), Σοφία Ντώνα, (αρχιτεκτονική). Παράλληλα, ως προσκεκλημένοι εκθέτουν έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες Bita Razavi από τη Φινλανδία και Λεόντιος Τουμπούρης από την Κύπρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ σήμερα, από τις 12.00 μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο πλαίσιό της, θα πραγματοποιηθεί ολοήμερο συμπόσιο με θέμα «Errors Allowed», καθώς και ένα λογοτεχνικό εργαστήριο από την Ευαγγελία Κουλιζάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL