Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Τσαλακωμένες "Happy Days" - Έκθεση ζωγραφικής του Τ. Παυλόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσαλακωμένες "Happy Days" - Έκθεση ζωγραφικής του Τ. Παυλόπουλου

"Τσαλακωμένες μέρες, τσαλακωμένοι άνθρωποι, τσαλακωμένη τέχνη». Με τούτα τα λόγια ο ζωγράφος Τάσος Παυλόπουλος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, που παρουσιάζεται από σήμερα στην Γκαλερί Σκουφά.

Πώς όμως να εκλάβει κανείς τον τίτλο Happy Days που επέλεξε για να την περιγράψει; Ποιες είναι οι "χαρούμενες μέρες" του σήμερα; "Ο τίτλος ασφαλώς και είναι ειρωνικός και προβοκατόρικος", σημειώνει ο καλλιτέχνης. Πιστεύει όμως πως εκφράσει και τις μέρες που ζούμε, "αρκεί να τον τουμπάρετε. Εκφράζει και "τα πρόσφατα έργα μου, που είναι τσαλακωμένα. Αρκεί να τρίψετε λίγο τα μάτια σας..." λέει.

Πράγματι, στην έκθεση αυτή ο ζωγράφος τσαλακώνει και "ευτελίζει" τα έργα του: Εικονογραφεί με το προσωπικό γκροτέσκο ύφος του την χαρούμενη απόγνωση και τον κλαυσίγελο της ανθρώπινης ύπαρξης και, σαν πλαστικός χειρουργός από την ανάποδη, όπως λέει σαρκαστικά, δημιουργεί ρυτίδες, που αποτελούν την πραγματική ταυτότητα των τσαλακωμένων έργων του.

Όπως στα έργα του Μπέκετ, ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο έργο του Παυλόπουλου ρίχνεται τυχαία σε ένα ακατανόητο σύμπαν, ένα άλμα που υποχρεώνει τον θεατή να αναρωτηθεί αν τον οδηγεί στην "άλλη πλευρά", στο παράλογο, ή αν αποτελεί απλώς την εικαστική απόδοση της "τρέλας" μιας ήδη καταρρακωμένης κοινωνίας...

Η έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Παυλόπουλου Happy Days, που θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου, εγκαινιάζεται απόψε στις 7.30 μ.μ., ενώ με την ευκαιρία αυτή ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οίστρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL