Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίθουσες Τέχνης

Η έκθεση «Eρριμμένες σκιές» εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του ζωγράφου. Διάρκεια έως 15 Μαρτίου. Πλουτάρχου 28.   Έκθεση...

Η έκθεση «Eρριμμένες σκιές» εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του ζωγράφου. Διάρκεια έως 15 Μαρτίου. Πλουτάρχου 28.

 

Έκθεση έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο «Έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού», εγκαινιάζεται αύριο στην Γκαλερί Ρώμα, της οδού Ρώμα 5 στο Κολωνάκι, σε επιμέλεια Κατερίνας Κοσκινά. Έως 29 Φεβρουαρίου.

 

Η έκθεση της Λένας Κιτσοπούλου «Between my legs» εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί Breeder, Ιάσωνος 45, στο Μεταξουργείο, και διάρκεια έως τις 25 Ιανουαρίου.

 

Η έκθεση έργων για την Αθήνα του Νίκου Τσιμιτάκη εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και διάρκεια έως και 12 Ιανουαρίου.

 

Μια έκθεση όπου πρωταγωνιστεί το χριστόψωμο και το ψωμί ως στοιχείο και σύμβολο της διατροφικής, πολιτισμικής και πνευματικής μας παράδοσης παρουσιάζεται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» από 15 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου σε επιμέλεια Σταυρούλας Πισιμίση. Είσοδος ελεύθερη. Οδός Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα.

 

Τα "Τηλεφώτα", το "Ηχητικό", τα "Σινιάλα", η σύνθεση "Αγόρι - Κορίτσι", το γιγαντιαίο "Γκογκ", το "Μουσικό τετράπτυχο" είναι οι σταθμοί των δύο ειδικών ξεναγήσεων στο έργο του Takis που θα πραγματοποιηθούν στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, αύριο και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

 

Η νέα ομαδική έκθεση με τίτλο “Under 33-2020” εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο i-D ProjectArt, Κανάρη 12, στο Κολωνάκι, και διάρκεια έως τις 20 Ιανουαρίου.

 

«Τα τετράδια της Πόλης», η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Βογιατζή εγκαινιάζεται στις 14 Δεκεμβρίου στο Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα με διάρκεια έως 3 Φεβρουαρίου.

 

Η εικαστική έκθεση - δρώμενο «δονήσεις συνείδησης» του Γιώργου Τριανταφύλλου συνεχίζεται έως και τις 15 Δεκεμβρίου στον χώρο τέχνης "Φιατ" στο Κουκάκι, Φαλήρου 97-99. Επιμέλεια έκθεσης Μαρία Αγγελή, χορογραφία Μαρκέλλα Μανωλιάδη, performers Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, φωνητικά Τζίνα Θλιβέρη, μουσικός Σταύρος Τσουμάνης.

 

Η ομαδική χριστουγεννιάτικη έκθεση «Παιχνίδια» εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12 μ. και διάρκεια έως 31 Δεκεμβρίου. Πλατεία Κολωνακίου 20.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις