Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σχεδιάζοντας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 έως τις 19:30, με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη

Έξι αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη διοργανώνει για το 2019 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για συμμετοχή σε δράσεις σχεδίου εκ του φυσικού στις αίθουσές του.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 έως τις 19:30. 

Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσω του σχεδίου, αλλά και με μία σύντομη μορφολογική ανάλυση, εξαιρετικά έργα διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών. Κάθε συνάντηση θα είναι αφιερωμένη σε μία διαφορετική συλλογή του Μουσείου. 

Το εργαστήριο της Δευτέρας θα εστιάσει στον κυκλαδικό πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν τον χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και τον βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους. 

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

- Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Να επιλέξουν το μέγεθος του μπλοκ που τους βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.

- Μολύβια 2Β, 4Β

- Γόμα σχεδίου

- Βελόνα μετρήματος, αν τους βοηθάει στην εργασία σας. 

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση στο τηλέφωνο 213 2144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα. Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις