Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ 13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / 2o Πανελλήνιο συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ 13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / 2o Πανελλήνιο συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνδιοργανώνουν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ο δήμος Βιάννου και η Περιφέρεια Κρήτης, στην Άνω Βιάννο, το τριήμερο 13 - 15 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν το συνέδριο να συμβάλει στην ανάδειξη και ιστορική διερεύνηση των Ολοκαυτωμάτων στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής και την περαιτέρω τεκμηρίωση και ενίσχυση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Παράλληλα, στόχος των διοργανωτών είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, αλλά και να συμβάλουν στην προσπάθεια να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθεί και θα διαμορφωθεί σχετικό ψήφισμα, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση τόμου πρακτικών.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι των ενώσεων θυμάτων, φορέων διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και δήμαρχοι των μαρτυρικών δήμων από πολλές μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ το παρών θα δώσει και ο Μανώλης Γλέζος.

Το συνέδριο συνοδεύεται και από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου με την υψίφωνο Λουκία Σπανάκη και τον πιανίστα Μάριο Καζά σε έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοίζου, Λόρκα κ.ά., ενώ το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ross Daly στον χώρο του Βλαχάκειου Πνευματικού Ιδρύματος, στην Άνω Βιάννο.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας,στο Πανδημοτικό Ηρώο των Αμιρών Βιάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL