Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Πάρτι του Commonality στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρτι του Commonality στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ

To commonality.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2016. Ενάμιση χρόνο μετά έχουμε δημοσιεύσει πάνω από 1200 άρθρα (πρωτότυπα, αναδημοσιεύσεις και μεταφράσεις) από περίπου 300 διαφορετικούς συντάκτες. Προσπαθήσαμε, συλλογικά, να ανταποκριθούμε σε μια δύσκολη, πολλές φορές τραυματική και σίγουρα πυκνή πολιτικά συγκυρία. Να αποτυπώσουμε τη δική μας αριστερή οπτική σε ό,τι κεντρίζει την προσοχή μας.

Η διεθνής συγκυρία στις πολλαπλές της διαστάσεις, η προσπάθεια άσκησης αριστερών πολιτικών σε καιρούς επιτροπείας, η επισήμανση και στηλίτευση κυβερνητικών αστοχιών με την παράλληλη ανάδειξη άλλων που αλλάζουν το ισοζύγιο υπέρ των ασθενέστερων, οι τρόποι λειτουργίας του ελληνικού συστήματος εξουσίας, η συγκρότηση του νέου κοινωνικού κράτους, η πολιτισμική διάσταση και η κομβική της συνάφεια με το πολιτικό, η ιστορική μνήμη, οι κινηματικές αναδείξεις εδώ και στο εξωτερικό, η προβολή της κομματικής, θεωρητικής και κινηματικής λειτουργίας της Αριστεράς ήταν μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιαστήκαμε.

Τώρα, ήρθε η ώρα της γιορτής.

Να διασκεδάσουμε, να ακούσουμε καλή μουσική, να γνωριστούμε.

Να σας προ(σ)καλέσουμε να γράψετε, να σχολιάσετε αυτά που εμείς γράφουμε, να εντοπίσουμε μαζί κι άλλες εμφάσεις, να δυναμώσουμε την κριτική και την αποτελεσματικότητα.

Έφτασε ο καιρός να τα π(ι)ούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL