Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Τα παραμύθια της Ρεματιάς...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα παραμύθια της Ρεματιάς...

Περιπέτειες απλών ανθρώπων, καμώματα βασιλιάδων, σκέψεις ζώων και σοφά λόγια γερόντων θα φωλιάσουν σε στόματα μικρών και μεγάλων που θα διηγηθούν τα δικά τους παραμύθια στο Φεστιβάλ Παραμυθιού που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, αύριο Σάββατο, την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, σε σχολεία, στην πλατεία της πόλης, αλλά και στη δροσερή Ρεματιά.

Πρόκειται για παραμύθια που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, εμπνευσμένα από την ιστορία της πόλης και της γειτονιάς τους, μαζί με τους δασκάλους, τους γονείς τους και γνωστούς παραμυθάδες, που για τέσσερις βραδιές θα μας ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε τις δράσεις του από τον περασμένο Μάρτιο με σεμινάρια σε ενηλίκους και εργαστήρια σε σχολεία, στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα «μυστικά» του παραμυθιού και να φτιάξουν τα δικά τους. Στόχος του Φεστιβάλ υπήρξε, εκτός από την ψυχαγωγία, η γνωριμία με την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι. Έτσι το κάθε παραμύθι που θα παρουσιαστεί αντλεί τη θεματολογία του από την αντίστοιχη γειτονιά στην οποία βρίσκεται το σχολείο που το δημιούργησε. Παράλληλα με τα παραμύθια που δημιούργησαν οι σχολικές κοινότητες, ομάδες γνωστών παραμυθάδων θα παρουσιάσουν τις δικές τους αφηγήσεις.

Το Φεστιβάλ αρχίζει με “Τα παραμύθια της Μικρασίας”, που θα ακουστούν αύριο στις 7 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο από μαθητές που φοιτούν εκεί, Μαραθώνος και Μικράς Ασίας. Θα ακουστούν λαϊκά παραμύθια της Μικράς Ασίας με την Αφροδίτη Χαραλαμπάκη με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τη Μαρία Κοτσίρη.

Την Κυριακή στο Θέατρο της Ρεματιάς στις 7 μ.μ. θα ακουστούν “Τα παραμύθια της φύσης” με τίτλο «Αηδονάκι πέταξε, παραμύθια λάλησαν». Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν εγωιστή βασιλιά, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά. Του λένε τραγούδια. Τι απ’ όλα θα τον γιατρέψει τελικά; Τα παραμύθια θα αφηγηθεί η ομάδα «Χείλια... λένε παραμύθια», από τους Πέγκυ Καραγιάννη, Βιργινία Κοκκίνου και Καλλιόπη Λιαδή.

Τη Δευτέρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, Σαλαμίνος και Αριστοφάνους στο Κάτω Χαλάνδρι, στις 6 μ.μ. θα ακουσθούν “Τα παραμύθια των αμπελιών” με τον τίτλο «Ένα τσαμπί παραμύθια». Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» μαζί με τα παιδιά σκάβουν το αμπέλι και βρίσκουν μες στα φύλλα του κρυμμένους θησαυρούς, βασιλιάδες πονηρούς, κλέφτες, τίμιους γεωργούς, ελάφια, αλεπούδες και πολυλογούδες! Θα τα αφηγηθούν οι Δημήτρης Μάλλης και Καλλιρρόη Μουλά με τους μουσικούς Δημήτρη Μάλλη και Κώστα Ακτύπη.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Τρίτη με “Τα παραμύθια των νερών” στην Πλατεία Χαλανδρίου στις 6 το απόγευμα. Η Ομάδα «Κουβάρι Κουβαράκι» θα αφηγηθεί «Ιστορίες του νερού».

Από το φεστιβάλ δεν θα λείψει και το θεατρικό Παιχνίδι με τίτλο «Το δάκρυ κύλησε», για τον κύκλο του νερού και την μοναδικότητα του καθενός με αφηγήτρια την Ακριβή Καλδίρη, εμψυχώτρια τη Σοφία Δούρη και μουσικό τον Γιάννη Ρασούλη.

Το Φεστιβάλ Παραμυθιού συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χαλανδρίου, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL